Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] kobieta 30+
[2] z systemem Windows 10
[3] 15,4"- 15,6”, lekki (chętnie 1,5 - 1,8 kg) i mały (adekwatnie do wilekosci ekranu)
[4] SSD
[5 a] 2500 

[5 b] Kilka lat. Nie mam komp. stacjonarnego.  

[5 c] Jak najszybciej.
[6] oczekuję wydajności procesor/grafika. Długość pracy na ten moment nie wydaje mi się taka ważna (chociaż może być ważna za jakiś czas). Fajnie, gdyby był solidnie wykonany, bo w domu są dzieci, a ja będę się z nim przemieszczać czasem. 
[7] Matryca matowa. Monitora zewn. na razie nie rozważam.
[8] Uzywany gł. dom i praca zdalna (czyli będę się z nim ruszać, ale będę pewnie pracować w sensownych warunkach, z podłączeniem do prądu)
[9] Nie gram w ogóle

[10] Praca biurowa, stworzenie swojej strony www (wordpress), nieprofesjonalna obróbka grafiki (natomiast mam ochotę się czegoś pouczyć w tym zakresie), obsługa konferencji / transmisje on-line (więc kamerka i dźwięk grają rolę).  

[11] -
[12] - 
[13] 

HP 15 Ryzen 5-3500/8GB/256/Win10 (HP 15 Ryzen 5-3500/8GB/256/Win10) - tylko wolałabym mniejszy, lżejszy i mniej plastikowy

ASUS VivoBook R520UA i3-8130U/8GB/256SSD/Win10 (R520UA-EJ944T) - zastanawiam się, czy w tej cenie i przy moich potrzebach te parametry są sensowne. Wizualnie mi się podoba. 

HUAWEI MateBook D14 Ryzen 5-2500U/8GB/256GB SSD/INT/Win10H 

Te też jakoś się pojawiły w moich poszukiwanaich, ale mniej kryteriów spełniają:

Lenovo Ideapad 330-15 i3-8130U/8GB/240/Win10  - kusi ceną, jednak waga i wielkość nie za bardzo. I szary/biały/czarny nie fiolet. 

HUAWEI MateBook D i5-8250U/8GB/256GB SSD/INT/Win10H - trochę poza budżetem... 

HUAWEI MateBook D14 Ryzen 5-2500U/8GB/256GB SSD/INT/Win10H - chcę 15'6

Opublikowano
Cytat

Czy dołożeni e kolejnego dysku, masz na myśli wymianę dysku HDD ma SDD?

On nie ma przecież dysku HDD (2,5") zamontowanego, a fabrycznie ma już dysk SSD M.2 PCIe NVMe.

Cytat

Czy z 8GB RAM byłby wystarajacy? 

Chrome lubi mieć sporo RAM-u jeśli otwierasz sporo zakładek na raz to też się przyda, a kupując 8GB masz w nim zamontowane 2x4 więc nie możesz dołożyć a jedynie wymienić obie kości.

Cytat

Mógłbyś jeszcze napisać, dlaczego taki uważasz za dobry?

Zakładam że czytałaś wcześniejsze wpisy na forum? Doczytałaś o voucherze? I znalazłaś informacje od posiadaczy, podlinkowaną recenzje od pavilioni 15?