Scorpiana Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 Cześć, bardzo proszę o opinie jak się ma sprawa z wyświetlaczem w ww. laptopie. Czytałam, że niestety pokrycie kolorów jest kiepskie, chociaż z drugiej strony sporo osób twierdzi, że nie wygląda to tak źle. Obecnie mam Lenovo IdeaPad 305 i pokrycie kolorów jest bardzo kiepskie. Kolory są wyblakłe i mdłe. Zupełnie bez życia i strasznie mnie to drażni. Chwilowo nie mam możliwości obejrzeć laptopa na żywo, więc polegam na Waszej opinii. Czy faktycznie te kolory w Huawei'u są takie wyprane czy nie prezentuje się to tak źle? Super by było gdyby ktoś z Was miał porównanie Lenovo 305 z Huawei. Z góry dzięki ? Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Cytat Lenovo IdeaPad 305 i pokrycie kolorów jest bardzo kiepskie. Kolory są wyblakłe i mdłe. Najprawdopodobniej masz w ogóle matrycę typu TN. Cytat więc polegam na Waszej opinii Na IPS będą znacznie lepsze ale w tej cenie jedynie łapiesz się na matryce "średnie" poniżej 90% dla sRGB jeśli chodzi reprodukcje kolorów. https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-D-53010BAJ-8250U-MX150-Laptop-Review.322856.0.html HP Pavilion 15 i5-8265/16GB/256/Win10 MX150 Burgundy + voucher na 400zł (zwrot na konto) Te Paviliony mają lepsze matryce. Cytuj
bszechfan Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Tak. Tamten IdeaPad ma słabą matrycę i jest to TN (kiepskie kąty widzenia i odwzorowanie). Którykolwiek Huawei wypadnie dużo lepiej, bo są w nich zastosowane panele IPS (lepsze kąty widzenia i lepsze odwzorowanie kolorów). Najfajniej z całej rodziny Matebook wypada i tak model MateBook D14: https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-D-14-W00D-Ryzen-5-RX-Vega-8-Laptop-Review.421133.0.html Tu masz też go fajnie omówionego na wideo (tak, wiem, ciężko zobaczyć dobre kolory na starej matrycy Lenovo :D) : Wersja D15 wypada minimalnie słabiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi