Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] mężczyzna, 20 lat

[2] może być z systemem operacyjnym lub bez

[3] matryca 15,6

[4] nie jestem pewnien dysk SSD czy HDD do moich wymagań będzie lepszy. Lepiej wybrać 256 SSD czy 120 SSD + 1 TB HDD?

[5 a] do 3000 zł

[5 b] chcę żeby służył mi na długo, więcej niż 5 lat

[5 c] zakup w ciągu miesiąca. Mogę poczekać około 3 miesiące, jeśli będzie jakaś promocja

[6] 

[7]

[8] używany w domu, na uczelni, w pociągu

[9] The Sims 4, GTA V, Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077

[10] InteliJ, WebStorm, Blender, Android Studio, tworzenie projektów na studia

[11] podświetlana klawiatura

[12] 

[13] Moje propozycje:

[14] Dobre chłodzenie, żeby się nie grzał i szybko nie psuł, gwrancja min. 1 rok

[15] Są opinie, że Lenovo ma słaby serwis, więc ze względu na to rozważam też powyższe laptopy. Czy to prawda, że HP pavilion power ma słabe chłodzenie? Najbardziej z tych wszystkich podoba mi się Lenovo legion Y530, jednak nie ma on na klawiaturze oddzielnych przycisków home,end, page down, page up (Zamiast tego trzeba wciskac Fn+strzałka). Często będę pisał na klawiaturze i nie wiem czy będzie to bardzo uciążliwe.

Bardzo proszę o opinie.

Opublikowano
Cytat

nie jestem pewnien dysk SSD czy HDD do moich wymagań będzie lepszy

Laptopy bezwzględnie wymagają dysku SSD, aktualnie radze kupić SSD co najmniej 500GB i za rok dokupić kolejny a HDD całkowicie zaprzestać montować.

Cytat

LENOVO LEGION Y530 i5-8300H 8GB 120SSD+1TB GTX1050

Tutaj dysk SSD jest montowany przez sklep, o ile fabrycznie masz tam Samsungi PCIe NVMe x4 to 256GB lub 512GB to tu mamy pewność że wsadzili jakiś najtańszy syf.

Komputronik - Legion Y530 - wyprzedaże i jako jedyni aktualnie mają 512 GB dyski fabrycznie montowane.

Cytat

ELECTRIS_PL

Komputer z wyprzedaży producenta Dell Outlet.

OKRES GWARANCJI 12 miesięcy

Ten oryginalnie wielu kupowało i wymieniało matryce na nowe IPS-y bo te fabryczne montowane są koszmarnie ciemne.

Cytat

HITECH_SKLEP1

RODZAJ GWARANCJI: sprzedającego

OKRES GWARANCJI: 12 miesięcy

Unikać sprzedawcy.

HP Omen 15-dc0008nw (4UF45EA) i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050Ti - 3299zł

Zwrot 400zł na konto jeśli załatwisz voucher (patrz ostatnia strona). Jak dostaniesz zwrot kupujesz dysk SSD.

Cytat

GTA V, Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077

GTX 1050 Ti jest ok 30% wydajniejszy od GTX 1050.

• reaction_title_1 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@FxJ

W dniu 15.07.2019 o 00:09, FxJ napisał:

Tutaj dysk SSD jest montowany przez sklep, o ile fabrycznie masz tam Samsungi PCIe NVMe x4 to 256GB lub 512GB to tu mamy pewność że wsadzili jakiś najtańszy syf.

Komputronik - Legion Y530 - wyprzedaże i jako jedyni aktualnie mają 512 GB dyski fabrycznie montowane.

Pomógłbyś który z tych wybrać? Które z tych mają fabrycznie zamontowany dysk SSD? Znalazłem że są dyski SATA, PCl, M.2. M.2 jest najlepszy z nich?

Laptop Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV017APB)

Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV017APB)

Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV0166PB) - 240GB SSD

Lenovo Legion Y530-15ICH 81FV0166PB - 240GB SSD