Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zakupiłem sobie monitor AOC G2590px G2 za kwotę 999zł w x-kom. Może nie powinienem tego nazywać recenzją tylko pierwszym wrażeniem.

W opakowaniu znajdziemy kabel: HDMI, DisplayPort, minijack 3,5mm, stopkę, ramię, monitor, sterowniki na płytce. Montaż jest bardzo prosty.

Porównując do monitora wbudowane w moim laptopie ASUS ROG STRIX GL703GM, barwy są zdecydowanie "ładniejsze" jak na matrycę TN w obu przypadkach.

Plusy:

- jakość do ceny

- jasny (jaśniejszy niż mój 2-letni IPS z 600zł)

- bogate menu w stosunku do moich innych monitorów

- ładne wykonanie (G2 wersja)

- 144Hz robi robotę i jest kompatybilny z kartami Nvidii

- kolory ładne jak na matrycę TN

- cienkie ramki

Minusy:

- głośniki - nie spodziewajcie się szału. Do oglądania filmów się nie nadaje jak w każdym monitorze

- jeden przycisk do sterowania (joystick). Niby spoko, ale brakuje mi jeszcze jakiegoś osobnego przycisku do przejścia między trybami w szybki sposób

• FxJ zmienił(a) tytuł na AOC G2590PX/G2 (G2 Esports Signature Edition) - recenzja