TheLukCraft Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Witam, ostatnio zakupiłem sobie monitor AOC G2590px G2 za kwotę 999zł w x-kom. Może nie powinienem tego nazywać recenzją tylko pierwszym wrażeniem. W opakowaniu znajdziemy kabel: HDMI, DisplayPort, minijack 3,5mm, stopkę, ramię, monitor, sterowniki na płytce. Montaż jest bardzo prosty. Porównując do monitora wbudowane w moim laptopie ASUS ROG STRIX GL703GM, barwy są zdecydowanie "ładniejsze" jak na matrycę TN w obu przypadkach. Plusy: - jakość do ceny - jasny (jaśniejszy niż mój 2-letni IPS z 600zł) - bogate menu w stosunku do moich innych monitorów - ładne wykonanie (G2 wersja) - 144Hz robi robotę i jest kompatybilny z kartami Nvidii - kolory ładne jak na matrycę TN - cienkie ramki Minusy: - głośniki - nie spodziewajcie się szału. Do oglądania filmów się nie nadaje jak w każdym monitorze - jeden przycisk do sterowania (joystick). Niby spoko, ale brakuje mi jeszcze jakiegoś osobnego przycisku do przejścia między trybami w szybki sposób Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi