Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Tak jak w temacie, zastanawiam się czy kupno nowego pc wraz z monitorem wyjdzie taniej, nie tracąc na sile podzespołów ani jakości, zależy mi na tych informacjach bo obecnie na sprzęcie nie znam się wcale a chodzi mi głównie o laptop/pc do gier, takim wymogiem jednym z głównych jest aby assasyn odyseja na średnich wymaganiach coś podziałał.

Link do Laptopa
Lenovo Legion Y530-15 i7/16GB/256+1TB/Win10X GTX1060 (81LB00BKPB)

• FxJ zmienił(a) tytuł na Czy PC z podobnymi zespołami wyjdzie taniej niż Laptop? [5000zł]
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

@FxJ Hej, a teraz podzespoły by się zmieniły czy wciąż to samo? Wyskoczyło mi kilka nieplanowanych innych wydatków i się tak zastanawiam, głównie mi chodzi o kompa do 5000 zł wraz z monitorem, bez windowsa bo jego to już mam kluczyk. Chodzi mi o gry takie jak assasyn origins albo odyseja na średnich czy by chociaż dało pograć, ale to nie jest główny wymóg.

Będę wdzięczny za pomoc.

Ps: Nie zakładałem tematu bo nie chcę za bardzo śmiecić.

Opublikowano
Cytat

Hej, a teraz podzespoły by się zmieniły czy wciąż to samo?

Są nowe płyty od MSI odświeżone z dopiskiem MAX - szybko się rozeszły i teraz wszyscy czekają na dostawy.

Radeony nowe trafiły do sklepów

SAPPHIRE Radeon RX 5700 PULSE (11294-01-20G) - xtreem / x-kom

Cytat

głównie mi chodzi o kompa do 5000 zł wraz z monitorem, bez windowsa

https://www.x-kom.pl/lista/ncym6p5nm - ale liczmy że sama grafika jest o 100zł za droga oraz płyta o 50zł (nie jest dostępna).