maracello Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Słuchajcie, jest taka sprawa, że potrzebuję znaleźć najlepszy telewizor za kwotę mniej więcej 4 tysięcy złotych. W domu mało oglądam telewizji, bo głównie korzystam z Netflix, albo jakichś innych mniej lub bardziej znanych stron z filmami, mam konsolę (jeszcze stary model Xbox One, ale pewnie w przyszłym roku uda się zmienić na nową Scarlett). Internet mam kablem na RJ-45. I na podstawię tego szukałem jakichś TV, Samsung (bo w sumie teraz mam Samsung) i tu wiem, że mają dobry serwis (jak był problem z matrycą to serwis przyjechał do mnie do domu, nie musiałem wysyłać). Myślicie, że taki QLED Samsung QE55Q60RA będzie dobry teraz? No aby tak starczył na kilka lat. Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Samsung QE55Q60R - 3599zł w komputroniku, a w x-kom teraz 4299zł ? Samsung UE55NU8002 - jest najlepszy w tej cenie 3499zł. https://hdtvpolska.com/sony-xg85-test-lcd-tv-4k-z-dolby-vision/?showfull=1 Sony KD-55XG8596 o nowych Samsungach poszukaj informacji/testów. Cytuj
maracello Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 a to na pewno jest ten sam model? nie mogę znaleźć, czym się różnią a w nazwie ten z komputronik nie ma literki "A" Cytuj
bszechfan Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 literka A nic nie wnosi, to ten sam model, z tym, że ten z "A" może być przeznaczony do sprzedaży tylko w x-kom ? Zwróciłbym bardziej uwagę, że QLED to nie OLED (a może się tak wydawać. Jeśli chcesz dobry obraz, doskładaj na jakiś dobry OLED (no kwota 4500-5500 mniej więcej), lub jeśli nie zależy Tobie, aż tak na OLEDzie lub chcesz zaoszczędzić kasy, to bierz tego, co zaproponował FXJ ( UE55NU8002 ) dobry telewizor 120 Hz, ma też niski in/out put lag, więc dobry do grania). Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Cytat a to na pewno jest ten sam model? QE55Q60RATXXH - kod producenta jest identyczny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi