Jaroszatko Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 1. facet, 22 lata 2. w zestawie z win10 3. 13"-14" 4. SSD +240GB 5.a) Do 2500 zł b) podróżnik ? dom - uczelnia - jakiś wyjazd , byłby to drugi komputer po stacjonarce c) jak najszybciej 6. zależy mi, aby bateria trzymała jak najdłużej, im więcej ram'u tym lepiej, obudowa nie musi być z tytanu, ale cieszyłoby mnie, gdyby po jednym upadku się nie rozleciał 7. matryca matowa 8. dom, uczelnia, częste zabieranie go z domu 9 w gry nie gram, głównie używany będzie do nauki, pakiet MS Ofiice, czasami coś do obróbki zdjęć typu adobe PS, internet, czasami jakiś film z neta 10. cieszyłoby mnie wyjście HDMI (czasami trzeba się podpiąć pod rzutnik lub TV), wejście USB 3.0 + podświetlana klawiatura oraz jak wyżej wspomniałem długa praca baterii. Cytuj
bszechfan Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Fajnym, budżetowym i wydajnym sprzętem jest Matebook D14 od Huawei, alternatywnie Travelmate P2 Acer Co o nich sądzisz? Oba masz dobre pod względem parametrów, z naciskiem na większą wydajność w Huawei ? Cytuj
Jaroszatko Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zastanawiałem się nad Matebook D14, ale czytając opinie, wielu użytkowników skarżyło się na dość częste przegrzewanie i to na programach typu M. word, excell co dodatkowo powodowało dość głośną pracę sys. chłodzenia ? I czy ostatnia afera związana z firmą Huawei'a może mieć jakiś wpływ na prace na ich produktach w niedalekiej przyszłości? Wiem, że dotyczyło to tylko smartfonów, ale wolę zapytać dla pewności, ponieważ wydając pieniądze na ultrabooka z ich grupy produktów, chciałbym by jednak posłużył jak najdłużej, beż żadnych problemów. Cytuj
bszechfan Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Powiem tak, jeśli chodzi o laptopy, które są w sprzedaży, żadne sankcje ze strony USA nie grożą tym sprzętom, bo posiadają one wykupione licencje Microsoft. Natomiast jeśli idzie o kwestie kultury pracy, laptop działa bardzo dobrze (dwa miesiące temu wyszła nowa aktualizacja BIOS od Huawei, która zdecydowanie poprawiła kulturę pracy). jeszcze tego jednego Acerta Swift 3 (NX.GXZEP.012) możesz zobaczyć. I porównanie wszystkich trzech: https://www.x-kom.pl/comparison/457734,446692,441901 Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Cytat może mieć jakiś wpływ na prace na ich produktach w niedalekiej przyszłości? Żadnych, to Windows za którego niejako zapłaciłeś z laptopem więc nic nie zrobią od strony rządowej a zresztą jesteś w EU a nie USA. Huawei MateBook D14 (53010GTV() Ryzen 5-2500U/8GB/512GB/Win10 - 2499zł HP EliteBook 840 G5 trochę naginając budżet (z programu renew). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi