Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze swoim komputerem ponieważ mam bottleneck'a w np. Battlefield V GPU jest wykorzystywane w 40%-50% a CPU w 100% i pytanie jaki procesor kupić do mojej karty graficznej (tylko nie najsłabszy i najtańszy) tylko żeby był "przyszłościowy" i jeszcze jaką płytę główną będę musiał kupić do tego procesora żeby miała do tego procesora dobry socket oraz czy mam coś jeszcze zmienić? 

Mój PC: 

• Procesor: Intel Core i5-7400 3GHz
  • Karta graficzna: RTX 2060 gaming z 6gb ddr6 
  • Płyta główna: MSI B250 PC MATE 
  • Pamięc RAM: ddr4 HyperX FURY 2400MHz
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, FxJ napisał:

Czekaj na premiere sklepową Ryzenów 3xxx.

Kiedy będzie ich premiera? i czy będę musiał coś wymienić w pc jak kupię jakiegoś ryzena 3xxx?

I jaki procesor Intela byś mi polecał do tej karty ? Bo chyba bardzie interesuje mnie procesor od Intela ale jeszcze się zastanowię 

Edytowane przez iTzDaRkDeMon
Opublikowano
Cytat

Kiedy będzie ich premiera?

Pierwsze już 7-mego lipca.

Cytat

będę musiał coś wymienić w pc jak kupię jakiegoś ryzena 3xxx?

Platformę, czyli procesor + płyta + RAM (DDR4 3200MHz lub lepszą).

Cytat

Bo chyba bardzie interesuje mnie procesor od Intela ale jeszcze się zastanowię 

A potem bottleneck bo 4 rdzeniowy procesor ogranicza ci wydajność w nowych grach jak Battlefield 1 oraz Battlefield V.

i5-9400F żeby rywalizowało z Ryzenam potrzebuje płyty głównej na Z390 (~550zł) + RAM o taktowaniu 3200-3600MHz.