iTzDaRkDeMon Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Mam problem ze swoim komputerem ponieważ mam bottleneck'a w np. Battlefield V GPU jest wykorzystywane w 40%-50% a CPU w 100% i pytanie jaki procesor kupić do mojej karty graficznej (tylko nie najsłabszy i najtańszy) tylko żeby był "przyszłościowy" i jeszcze jaką płytę główną będę musiał kupić do tego procesora żeby miała do tego procesora dobry socket oraz czy mam coś jeszcze zmienić? Mój PC: Procesor: Intel Core i5-7400 3GHz Karta graficzna: RTX 2060 gaming z 6gb ddr6 Płyta główna: MSI B250 PC MATE Pamięc RAM: ddr4 HyperX FURY 2400MHz Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Czekaj na premiere sklepową Ryzenów 3xxx. Cytuj
iTzDaRkDeMon Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 (edytowane) 14 godzin temu, FxJ napisał: Czekaj na premiere sklepową Ryzenów 3xxx. Kiedy będzie ich premiera? i czy będę musiał coś wymienić w pc jak kupię jakiegoś ryzena 3xxx? I jaki procesor Intela byś mi polecał do tej karty ? Bo chyba bardzie interesuje mnie procesor od Intela ale jeszcze się zastanowię Edytowane 13 Czerwca 2019 przez iTzDaRkDeMon Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 Cytat Kiedy będzie ich premiera? Pierwsze już 7-mego lipca. Cytat będę musiał coś wymienić w pc jak kupię jakiegoś ryzena 3xxx? Platformę, czyli procesor + płyta + RAM (DDR4 3200MHz lub lepszą). Cytat Bo chyba bardzie interesuje mnie procesor od Intela ale jeszcze się zastanowię A potem bottleneck bo 4 rdzeniowy procesor ogranicza ci wydajność w nowych grach jak Battlefield 1 oraz Battlefield V. i5-9400F żeby rywalizowało z Ryzenam potrzebuje płyty głównej na Z390 (~550zł) + RAM o taktowaniu 3200-3600MHz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi