przemekplock Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Cześć, Potrzebuję komputera dla młodszego brata (lat 14). Budżet to maksymalnie 2600zł (już były ostre negocjacje o to). Planujemy kupić jak najszybciej, żeby młody miał na wakacje. Mogę złożyć samodzielnie, ale jakby niedroga opcja była ze złożeniem, to skorzystałbym z tej usługi. Szukam samej jednostki centralnej, bez systemu, monitora itp. Komputer ma służyć głównie do gier, wiem, że za tą cenę nie poszalejemy. Fajnie by było gdyby ładnie chodziło PUGB, Fifa 19, Fortnite, Battlefield V itp. Mój monitor to Asus VZ239HE (Full HD, 60 Hz). Raczej nie zamierzam podkręcać podzespołów. Jeżeli chodzi o przyszłość, to pewnie za jakiś czas rozbudowa będzie, ale to minimum 2-3 lata. Największy priorytet ma wydajność i niezawodność. Obudowa obojętna, preferuje procesory Intela (chociaż nie gardzę AMD). Grafikę chciałbym od Nvidii. Dysk SSD max 240 GB (HDD mam, ewentualnie dokupię, tego możemy nie liczyć). Kupno tylko w Polskich sklepach. Pomożecie ? Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Cytat Obudowa obojętna Czyli obudowa będzie niewidoczna? Wsunięta w wnękę biurka? Cytat preferuje procesory Intela (chociaż nie gardzę AMD) Po tych wszystkich błędach i poprawkach to AMD już jest wydajniejsze. Cytat Grafikę chciałbym od Nvidii. W tej cenie się nie opłaca, chyba że wolisz mniej FPS by się cieszyć jedynie posiadaniem GTX-a. Cytat Dysk SSD max 240 GB Przecież nie będzie gier (FPS) instalował na HDD - na 100%, aktualnie 500GB się kupuje jeśli mają mieć zainstalowany system (wyższa wydajność od mniejszy 250GB). Cytat pewnie za jakiś czas rozbudowa będzie https://www.x-kom.pl/lista/2gszng040 - jakoś w wakacje niech dokupi kolejną kość RAM 8GB, ryzeny słabo działają z 4 kościami jeśli chcesz ustawić taktowanie ponad 3000MHz. W przyszłości tylko wymiana grafiki na np. RTX 2060 albo jego następce. https://www.x-kom.pl/lista/gsut3k1y5 - obudowa z przeszklonym bokiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi