Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB+256GB/Win10 GTX1050Ti (15-dc0005nw / 4XB96EA)

Witam.

Niedawno kupiłem ww. Omena. Pierwsze co zrobiłem, to zabrałem się za testowanie i uv karty oraz cpu. Później chciałem pobawić się krzywą wentylatorów w MSI Afterburner, ale niestety ta opcja jest zablokowana i stwierdziłem, że jak nie MSI, to może bios w którym jak się później okazało praktycznie nic nie ma i nic  się nie da zrobić. Przyszedł czas na SpeedFan jak i HWiNFO, bo to znalazłem, ale gdy próbuje je zainstalować, to system usuwa plik instalacyjny. Czy da się ustawić w tym laptopie wentylatory? Jeśli chodzi jeszcze o same wentyle to często bywają skoki RPM wentylatorów przy mniej wymagających czynnościach typu przeglądanie neta.

Druga sprawa, to jak ustawić IETU, żeby startowałem razem z systemem oraz jak obniżyć taktowanie procesora?

Bios i sterowniki najnowsze.

Opublikowano

Próbowałem z antywirusem jak i bez,ale z marny skutkiem. System mam zamiar instalować na czysto,bo jest tu tyle śmieci,że szok.Jeśli to nie pomoże,to odezwę się ponownie. Dzięki za pomoc