Kaliber Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB+256GB/Win10 GTX1050Ti (15-dc0005nw / 4XB96EA) Witam. Niedawno kupiłem ww. Omena. Pierwsze co zrobiłem, to zabrałem się za testowanie i uv karty oraz cpu. Później chciałem pobawić się krzywą wentylatorów w MSI Afterburner, ale niestety ta opcja jest zablokowana i stwierdziłem, że jak nie MSI, to może bios w którym jak się później okazało praktycznie nic nie ma i nic się nie da zrobić. Przyszedł czas na SpeedFan jak i HWiNFO, bo to znalazłem, ale gdy próbuje je zainstalować, to system usuwa plik instalacyjny. Czy da się ustawić w tym laptopie wentylatory? Jeśli chodzi jeszcze o same wentyle to często bywają skoki RPM wentylatorów przy mniej wymagających czynnościach typu przeglądanie neta. Druga sprawa, to jak ustawić IETU, żeby startowałem razem z systemem oraz jak obniżyć taktowanie procesora? Bios i sterowniki najnowsze. Cytuj
FxJ Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Cytat ale gdy próbuje je zainstalować, to system usuwa plik instalacyjny. Może antywirus? Nie pobierasz ze strony producenta? https://tunecomp.net/add-program-to-startup-windows-10/ Może zainstaluj system na czysto ? ? Cytuj
Kaliber Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Próbowałem z antywirusem jak i bez,ale z marny skutkiem. System mam zamiar instalować na czysto,bo jest tu tyle śmieci,że szok.Jeśli to nie pomoże,to odezwę się ponownie. Dzięki za pomoc Cytuj
FxJ Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Najlepiej użyj jakiegoś linuxa np. ubuntu i przez gprated kasuj wszystkie partycje (i zatwierdź). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi