Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] student, 20 lat, laptopy tylko z fakturą VAT
[2] Bez systemu - mam z uczelni
[3] Matryca 15,6" bo i tak mam monitor zewnętrzny (wejście hdmi)
[4] DVD nie potrzebne, najchętniej wziąłbym 480/512 Gb SSD bez HDD, ale nie wiem czy w tej cenie się uda
[5 a] najchętniej 3500-4000, ale jak będzie jakaś okazja/ ogromna różnica to max 4300

[5 b] najlepiej jakby podziałał kilka lat (ok 5), to będzie mój jedyny laptop.

[5 c] w wakacje
[6] Najważniejsza jest dla mnie wydajność, ale nie chcę aby obudowa pękała przy lekkim uderzeniu (często noszę laptopa na uczelnie/ wiozę go pociagiem i zdarzy się torbą zahaczyć o stół czy coś innego)
[7] matryca full hd, większość czasu i tak będę spędzać na zewnętrznym monitorze.
[8] Dom, uczelnia, czasem w podróży pociągiem (bardzo rzadko)
[9] Gry - najczęściej są to gry typu : league of legends, ale chciałbym niekiedy zagrać w jakąś trochę bardziej wymagającą grę na więcej niż 30 fps

■ średnie wymagania: Fifa 18, Diablo III, Counter-Strike: GO, The Sims 4, Fortnite

■ duże wymagania: Crysis 3, GTA IV (średnie), Battlefield 4

■ największe wymagania:  Far Cry 5, Assassin’s Creed Origins, Wiedźmin 3: Dziki Gon, GTA V (ultra), Cyberpunk 2077  (rzadko)

[10] Programy - Silniki graficzne, projektowanie : unity, blender, 3dsmax,  wymagające IDE : android studio, intelliJ

[11] brak
[12] Średnio mi sie podoba jak laptop cały się świeci itd, podświetlanie klawiatury jest  ok
[13] Aktualnie rozpatrywane modele 

ASUS TUF Gaming FX505DU R7-3750H/8GB/512/GTX1660Ti/120Hz   - totalny maks jaki jestem w stanie wydać

ASUS TUF Gaming FX505GE i5-8300H/8GB/256/GTX1050Ti/120Hz - tylko 256Gb ssd, wiec pewnie wziąłbym HDD do tego

Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/8GB/256 GTX1050Ti - na bardzo duży plus, procesor, ale nie wiem czy 1050ti wystarczy do gier i unity

Dodatkowe informacje: chciałbym aby laptop wytrzymał podczas programowania ok. 3h (zajęcia na uczelni) i również żeby podczas właśnie np, programowania, nie był bardzo głośny 

Opublikowano
4 godziny temu, FxJ napisał:

Jaki model? Nie na może DisplayPort?

Niestety nie mam tego monitora przy sobie nie pamiętam jaki model ani czy ma DisplayPort.

A jak z opiniami nt. Dream Machines ? bo wiem że to są po prostu jakieś inne laptopy tylko mają logo DM. Więc wydaje mi się to troche dziwne szczerze mówiąc.