Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc 

Jak w temacie zastanawiam się nad dyskiem do komputera, wybór jest między hdd+ ssd oraz dużym ssd wszystko zamknięte w 500zł. 

Sprawdzałem liste polecanych dysków ssd i widziałem tą adate jest fajna i pewnie bym ją wziął ale znalazłem coś takiego Adata XPG która ma 5lat gwarancji oraz kości TLC a jej osiągi są dosyć ładne z tego co widzę, cena też wcale nie duża. Przypomina trochę intela i cruciala ale one są na QLC... Co myślicie? który wybrać?

Laptop to hyperbook SL704 z rtx2060 

Edytowane przez Yorweth
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Dysk SSD do 500zł - Hyperbook SL704
Opublikowano

A ten który wysyłałem się nie nada lub już jak coś ta adatka pod sata 1TB? Bo myślę że już raczej nie warto dawać tych 200zl na twardziela w tych czasach, chciałbym coś pojemnego 

Opublikowano
Cytat

chciałbym coś pojemnego 

Cytat

1 port SATA III na dysk SSD/HDD o grubości do 7 mm

2 porty M.2 na dysk SSD (1 x SSD M.2 SATA lub 2 x SSD M.2 NVMe)

A czy musisz już mieć w tej chwili? Nie lepiej kupić 500GB NVMe i za 2-3 miesiące kupić kolejny? Ceny mogą spaść o 5-10% nawet.

Crucial MX500 1TB - 549zł

Tego bym raczej polecał zamiast US800, ma tez o 2 lata dłuższą gwarancję.