MrTime Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Na stracie powiem że nie zależy mi na podświetleniach ani wyglądzie, celuje w wydajność i temperaturę. Karta graficzna: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z albo Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix G S Procesor: Intel i5-9400F 2.90GHz 9MB albo Intel i5-8400 2.80GHz 9MB Płyta główna: ASRock Z370 PRO4 tutaj wyczytałem że i5-9400F zadziała po aktualizacji BIOS'u, chociaż wolałbym tego uniknąć dlatego podałem 2 procesory o podobnej wydajności. RAM: G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 Dysk: Samsung 500GB 970 EVO Plus M.2 2280 z czasem dokupię zwykły SSD, na początek wystarczy te 500gb Zasilacz: SilentiumPC 600W Vero M2 Bronze Obudowa: SilentiumPC Signum SG1M TG PC planuje kupić na jesień, do tego czasu może coś się zmienić ale będę przed samym zakupem sprawdzał. Główne zastosowanie komputera to CS:GO z monitorem od Iiyamy 140hz. Nowe gry typu Far Cry 5 itd. traktuje jako poboczne na kilka godzin. Z kartą graficzną wolałbym jak najtaniej sprawdzałem testy na youtube i najgorzej wyszły od gigabyte, kilka stopni więcej i kilka fps mniej. I jak dobrze pamiętam Founders edition, również najniżej. Podkręcać nic nie zamierzam. Z czasem też nie będę inwestował w nowe części, jedynie dodatkowy dysk SSD i karta dźwiękowa, ale to już się nie pali, nie potrzebuję aktualnie tyle miejsca. Nie które części mogą nie pasować, dodałem jak umiałem. Co myślicie o tym składaku? Coś można dać taniej? Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Cytat PC planuje kupić na jesień Nie wiem czy do tego czasu nie zmienisz zdania i nie kupisz nowych Ryzenów 3xxx. Te nowe już będą pod każdym względem wygrywać z i5-9400F. Cytat RAM: G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 Polecałbym dołożyć 10-15zł i kupić już z radiatorami. Aktualnie najbardziej opłacalne są: Patriot Viper 4 DDR4 16GB (2x8) 3200MHz CL16 (PV416G320C6K) - x-kom / morele Cytat Zasilacz: SilentiumPC 600W Vero M2 Bronze 550W Supremo bym wsadził, niewiele droższy a dużo lepszy. Cytuj
MrTime Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 A może sprawdzać okazje i kupować części jak będą na promocji, to też nie boli wydając co miesiąc jakiś kawałek z głównej sumy. Zaś chyba rozsądniej uzbierać i kupić wszystko naraz bo zaś może wiele się pozmieniać i w tej samej cenie zwiększyć wydajność. Szykują się jeszcze jakieś zmiany oprócz AMD 3xxx? Zawsze mnie odrzucało od AMD, z tyłu głowy miałem że Intel lepszy do gier (nie koniecznie ten model). Zastosowanie komputera jak już wspomniałem to CSGO i poboczne nowe gierki. RAM i zasilacz zamieniam, na te które podałeś. Dodam jeszcze że tak jak zostanie złożony PC, zostanie już tak do końca, nic w nim wymieniać nie będę. Za kilka lat złożę kolejny. Jedynie co dokupię o ile uznam że faktycznie mi się przyda to dodatkowy dysk i karta dźwiękowa. Co miałeś na myśli " niebawem cała platforma zdechnie"? W temacie o tych 2 procesorach. Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Cytat Szykują się jeszcze jakieś zmiany oprócz AMD 3xxx? Intel będzie zmuszony zmienić cennik, napisz za kilka miesięcy, dziś dopiero pokazano je na targach Computex. Cytat zostanie już tak do końca, nic w nim wymieniać nie będę Dodałbym jeszcze cooler za 100zł i ewentualnie wentylator 140mm nad nim by dodatkowo poprawił cyrkulację wyciągając całe ciepłe powietrze. Cytat Co miałeś na myśli Na tą podstawkę nie zobaczymy już nowych procesorów. 1 Cytuj
MrTime Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Ok, to odezwę się za kilka miesięcy jak już uzbieram ~4k. Dzięki ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi