Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Dorosły 23, bez rodziny.
[2] Bez systemy, sam sprzęt
[3] 17,3'
[4] PCIe NVMe (M.2) 256gb, oraz slot na Dysk 2,5' lub 2 dysk M.2
[5] Kowota orientacyjna, interesuje mnie wszystko warte swojej ceny. Może być troche mniej lub więcej, ale bez przesady.
[5 b] Tak długo aż będzie się sprawdzał, Min 3 Lata myślę ze jest osiągalne.
[5 c] Czerwiec/max Lipiec
[6] Oczekuje najwyższej wydajnośći, jakość wykonania to sprawa drugorzędna, lecz laptop nie może rozpaść się po kilku tygodniach. 
[7] Rozdzielczość 1920/1080, matryca 144hz. Mile widziany g-sync
[8] Laptop służyć będzie jako przenośna stacja do gier. Z powodu moich częstych wyjazdów służbowych, laptop będzie używany głównie w hotelach. Biurko/stół.Sporadycznie w samochodzie.
[9] Duże oraz największe wymagania. Głównie nowe Gry AAA. Sporadycznie gry sieciowe typu Path of Exile, CSgo.
[10] Bez konkretnych wymagań, laptop ma służyć głownie do gier, oglądania filmów.
[11] Thunderbolt 3,
[12] Jestem otwarty na wszystkie propozycje
[13] Aktualne najbardziej przemawia do mnie model: Hyperbook SL704 i7-9750H RTX 2070

• FxJ zmienił(a) tytuł na [7000] Laptop do grania, Wydajnosć, 144hz
Opublikowano

Mogę mogę :D. Jeśli do tego czasu nie wyjdzie nic ciekawszego, lub nie wyskoczy promocja na konkurencyjne laptopy. Zastanawiają mnie tylko temperatury i chłodzenie w tym modelu. Wiadomo że ciekły metal jest opcja obowiązkowa, zastanawia mnie jeszcze opcja "zaawansowany układ chłodzenia". Czy jest sens dopłacać do tej opcji te 200zl. 

Opublikowano

Paste możesz samodzielnie kupić i nałożyć ale co do polerowania to jak nie kupisz u nich usługi, to już nigdy prawdopodobnie tego nie zrobisz.

Cytat

Czy jest sens dopłacać do tej opcji te 200zl. 

Potarguj się za 100zł było by wart, to wykonać, ale 200zł troszkę przesada.

Opublikowano
Cytat

https://www.notebookcheck.net/ASUS-ROG-Strix-Scar-II-GL704GW-Core-i7-8750H-RTX-2070-Laptop-Review.409971.0.html

The GL704GW also gets hot, which is somewhat predictable as it is difficult to cool powerful components in a thin case. Parts of our review unit average 35 °C at idle, although the palm rest remains pleasantly cool at around 27.3 °C. Surface temperatures peaked at 59 °C during a stress test and 56 °C while gaming, so we would recommend placing the laptop on a well-ventilated surface when you are pushing it hard, and not on your lap. Please keep in mind that we tested the GL704GW in winter, so surface temperatures may exceed 60 °C in the summer.

Bez wymiany pasty na liquid metal będzie ciężko z temperaturą procesora, mocno trzeba by się pobawić undervoltingiem i ograniczeniem taktowania w turbo boost.

Lenovo Legion Y740-17ICH (81HH003GPB) ewentualnie zamiast.