Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] do 3000 zł
[2] Z windows 10
[3] 15.4-15.6 matowa albo antyrefleksyjna
[4] bez różnicy
[5] Gry typu simsy 4, oglądanie filmów, przeglądanie internetu, idę do szkoły z informatyką więc żeby obsługiwał podstawowe programy do programowania
[6] Będę używał jak najdłużej, mój jedyny komputer, zależy mi na najlepszej wydajności laptopa podczas przeglądania internetu oglądania 
[7] sims 4
[8] -
[9] W miarę wytrzymały, wydaje mi się że najlepszy byłby jak największy dysk ssd. Laptop mam zamiar kupić do 3 miesięcy.

Opublikowano

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/256/Win10 MX150 IPS Blue - 2999 zł

HP Pavilion 15 i5-8265U/16GB/256/Win10 MX150 IPS Blue - 3249 zł

Tego możesz kupić z dodatkowym rabatem 400zł od producenta.

HP Pavilion 15 2018 (15-cs1000, 15t-cs100) - filmiki + recenzja na dole

Voucher HP promocyjny - jak załatwić

Bonus Sims 4 teraz za darmo

Cytat

zależy mi na najlepszej wydajności laptopa podczas przeglądania internetu

A outlety też bierzesz pod uwagę?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie!

Zbliża się data zakupu laptopa przez moją koleżankę. Moja koleżanka w przeciągu tego miesiąca na pewno ma zamiar kupić laptop, lecz zatrzymałem jej z kupnem wcześniej poleconych modelów z powodu wyjścia nowych kart od radeona. Czy może to mieć wpływ na ceny laptopów? Czy znajdę coś lepsze do 3000 tysięcy zł obecnie?

Opublikowano
Cytat

z powodu wyjścia nowych kart od radeona

Ale to są grafiki do PC w tym roku nie będzie żadnych nowych mobilnych radeonów dopiero w lutym 2020 po targach CES wraz z procesorami Ryzen 2 Mobile (3-gen).

Alternatywa do 3000zł

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/512/Win10 MX250

Acer Swift 3 i5-8250U/8GB/256/Win10 MX150 - typowy ultrabook ale z 2018 r.

Ale najlepiej wyjdzie finansowo załatwiając voucher na paviliona i ewentualnie dołoży kolejny dysk HDD/SSD (ramkę do jego przykręcenia trzeba dokupić odzielnie).

HP Pavilion 15 i5-8265/16GB/256/Win10 MX150 Burgundy

HP Pavilion 15 i5-8265U/16GB/256/Win10 MX150 IPS Gold

Opublikowano

HP Pavilion 15-cs1001nw Renew 5MM68EAR#AKD - Przeglądając sklepy znalazłem coś takiego. Czy sklep jest jakiś sprawdzony ? Tak wiem, że z serii Renew, ale to gold albo silver, więc nieużywane.

HP Pavilion 15 i5-8265U/16GB/256/Win10 MX150 IPS - Nie rozumiem, dlaczego inny kolor tego samego laptopa zmienia cenę o 50 zł, ciekawi mnie to.

Jakie sklepy są godne polecenia przy zakupie laptopa? Po prostu kupić tam gdzie najtaniej?

Opublikowano
Cytat

Tak wiem, że z serii Renew, ale to gold albo silver, więc nieużywane.

Odnowione przez producenta - miały jakąś wadę np. klawiatura, matryca. Trafiły do serwisu i zostały naprawione, przepakowane i wystawione do sprzedaży taniej (mogą mieć ryski, brak oryginalnego pudełka).

Na laptopy renew nie załatwisz vouchera.

Cytat

Nie rozumiem, dlaczego inny kolor tego samego laptopa zmienia cenę o 50 zł, ciekawi mnie to.

Bo tego koloru np. srebrny mają 100 sztuk a niebieskiego i czerwonego np. 10-15 tylko.