Gomuluch Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 Witam. Planuję kupić dobry komputer do gier 1. Planuję wydać 8 tyś złotych. Mogę dopłacić do 8 tyś jeżeli będę odczuwał dużą różnicę w działaniu sprzętu. 2. W ciągu najbliższych kilku dni. 3. Nie będę składał samodzielnie 4. Chce żeby zestaw zawierał system operacyjny i głośniki 5. Komputera będę używał głównie do grania. 6.1980x1080 60Hz 7. Nie będę chciał podkręcać 8. Nie posiadam żadnych części ze starego sprzętu 9. Będę planował rozbudowę w późniejszym czasie 10. wydajność, zdecydowanie 11.Nie mam specjalnych wymagań co do obudowy 12. Nie mam konkretnie wybranego sklepu Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 Cytat Nie będę składał samodzielnie Przy takiej kwocie to sugerowałbym kupić części i poprosić kogoś o pomoc tak by złożyć na miejscu. Jak byś zamówił części możesz kupić z chłodzeniem powietrznym np. Be quiet! Dark Rock Pro 4 ale jeśli miałby być rzucany prze kuriera najlepiej kupić z wodnym AIO. https://www.x-kom.pl/lista/1m9oej36o - 8150 zł Można przykładowo dołożyć jeszcze 1TB dysk SSD np. Crucial MX500 1TB albo lepsza płytę do podkręcenia procesora, Cytat Chce żeby zestaw zawierał ... głośniki A coś konkretniej? Cytuj
Gomuluch Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 30 minut temu, FxJ napisał: Przy takiej kwocie to sugerowałbym kupić części i poprosić kogoś o pomoc tak by złożyć na miejscu. Jak byś zamówił części możesz kupić z chłodzeniem powietrznym np. Be quiet! Dark Rock Pro 4 ale jeśli miałby być rzucany prze kuriera najlepiej kupić z wodnym AIO. Dziękuję bardzo za pomoc ? Zdecyduję się na Dark Rock Pro 4 ? Mogę spróbować sił w samodzielnym złożeniu, ale jeśli mam być szczery to nigdy tego nie robiłem, jednak na yt jest dużo filmów pomocniczych więc pewnie dam radę ? Z głośnikami już sobie poradzę. Dziękuję jeszcze raz za pomoc ? Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 Poradniki są wystarczy obejrzeć i nie wygiąć pinów na płycie głównej. Możesz podesłać przed zamówieniem koszyk to przejrzę jeszcze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi