Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Mężczyzna, 27l
[2] Laptop najlepiej bez wgranego systemu, posiadam własny windows 7, którego kod zamierzam wykorzystać do aktualizacji na W10.
[3] Matryca w przedziale 15,4"- 15,6” / 17,3"
[4] Nie mam wymagań co do SSD i HDD, jestem otwarty na propozycje.
[5 a] Kwota do 4200zł (z niewielką tolerancją, gdyby znalazło się coś ciekawego o kilka zł droższego), laptop nowy, akceptuję zestawy

[5 b] Laptop na najbliższe 5-8 lat, ze świadomością na słabsze osiągi w przyszłości (słabsze parametry odtwarzania gier za rok, dwa, pięć). 

[5 c] Zakup w ciągu najbliższych dwóch miesięcy (bardzo prawdopodobny zakup w najbliższym tygodniu)
[6] Oczekuję najwyższej możliwej wydajności komputera, oraz w miarę jak najlepszą jakością wykonania obudowy (mile widziana aluminiowa)
[7] Powłoka matrycy matowa, praca możliwa przy TV za pomocą HDMI, brak innych uwag
[8] Praca na laptopie głownie w domu, sporadyczne wypady poza miasto z laptopem
[9] Gry - określ jakie według podanych wymagań (pomiń jeśli w nic nie grasz) - podaj inne tytuły przykładowe albo określ ich wymagania. Podaj detale na jakich chcesz grać

■ duże wymagania: GTA V, Farcry 5, Wiedźmin 3, FIFA 19, F1 19

■ największe wymagania:  Skyrim, seria Total War, Cities Skyline, Rage 2, Forza Horizon

[10] Brak wymagań co do programów

[11] Podświetlana klawiatura, matowa matryca, 
[12] Aktualnie pracuję na Lenovo y50-70. Mile widziane marki DELL, Lenovo, Asus, Acer, MSI
[13] Aktualne rozpatrywane laptopy:

Opublikowano

Jeśli rozpatrujesz Ryzeny 35W (czyli uważasz, że wystarczy Ci wydajność i5-8300H), to może rozważ np. to:

ASUS TUF Gaming FX505DU R7-3750H/8GB/512/GTX1660Ti/120Hz (FX505DU-AL070)

(jak wpadnie promo jakieś, to zmieścisz się w budżecie).

1660 ti, to karta sporo mocniejsza od 1050 ti czy 1650, który w zasadzie jest odpowiednikiem 1050 ti.

Wersji z i7 i taką kartę na razie nie znajdziesz - no chyba, że znów wyskoczy jakaś konkretna promocja obejmująca cały zakres lapków (jak ostatnio w MM). Jednak za miesiąc-dwa powinny być już na rynku kolejne modele na nowych układach, więc jest szansa na obniżki. Obecnie i7 + 1660 ti, to kwota około 5k zł. Może zerknąć po jakiś outletach ?

Jeśli potrzebujesz czegoś na już i zarazem możliwie przyszłościowego, to chyba to będzie najsensowniejszym rozwiązaniem:

Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/8GB/256 GTX1060 (81LB00BKPB)

Opublikowano

Nie mam wymagań odnośnie konkretnego modelu karty graficznej, lub procesora. Nie chcę się niemiło zaskoczyć gdy odpalę grę i liczba klatek spadnie drastycznie. Moim ostatnim zakupem (z 5 lat temu) był Lenovo y50-70 po poleceniu od znajomego informatyka. W domu odpaliłem którąś z części Total War, która okazała się niegrywalna z powodu totalnego zmulenia komputera.

Zdaję się całkowicie na Waszą wiedzę i doświadczenie, nie będę udawał, że jestem ekspertem i się na tym znam. Chcę móc spokojnie grać w nowsze tytuły na co najmniej dobrych ustawieniach, nie minimalnych. 

darks86, dziękuję za odpowiedź!

Opublikowano
Cytat

Laptop na najbliższe 5-8 lat

Nie mam wymagań co do SSD i HDD

Skupić się na procesorze, grafice u układzie chłodzenia i jak najlepszej paście a potem dokupić dysk SSD M.2 (PCIe NVMe x4) i kolejną kość RAM. Czyli myśl o rozbudowie bo w tej cenie wszystkiego nie dostaniesz.

HYPERBOOK NH5 I7-9750H GTX 1660TI - 4699z minus rabat oraz najlepiej pasta typu liquid metal (do 20 stopni mniejsza temp pod obciążeniem).

Alternatywa ale jeszcze nie ma wersji bez systemu chyba.

HP OMEN 15 i5-9300H/8GB/512/Win10 GTX1660Ti (15-dc1015nw) - 5299 - 650 z vouchera rabatowego = 4649zł

Opublikowano

Napisałem, że interesują mnie laptopy do 4200zł, a póki co padają propozycje z dużo większego przedziału cenowego, jaki to ma sens?

Rozumiem przekroczenie kwoty o 100zł, ale nie o 400, czy nawet 1000zł.. proszę o propozycje w przedziale cenowym, który podałem..

Dziękuję

• reaction_title_1 1