Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Kobieta, 19 

2. Windows 10 

3. Nie wiem jak te rozmiary matrycy prezentują się w rzeczywistości, ale chciałabym taki normalny (?), żeby po prostu ekran nie był malutki ani jakiś wielki + nieciężki 

4. chociaż kompletnie się na tym nie znam to z tego, co czytałam lepiej wybrać SSD 

5A. myślę, że do 3500 zł, może trochę przekraczać cenę, ale nie za dużo, bo jeszcze będę chciała kupić myszkę bezprzewodową i torbę (zastanawiam się jeszcze nad podstawką chłodzącą, warto?) I odrazu się zapytam, czy zalecane jest dokupić coś jeszcze?

5B. Do użytku codziennego, to będzie jedyny laptop 

5C. W sierpniu planuje zakup, ale zaczynam się już rozglądać, żeby to był przemyślany zakup i nie byle co, żeby trochę posłużył 

6. Ważna jest dla mnie długość pracy na akumulatorze, ale żeby wydajność grafiki była też okej. 

7. Nie wiem o co chodzi z tą rozdzielczością matrycy ??‍♀️ a powłoka to matowa, czytałam, żeby nie brać błyszczącej 

8. Głównie w domu (głównie pewnie łóżko, ale też i biurko) też na uczelnie będzie mi potrzebny, tylko w Polsce

9. Sims 3,4, Minecraft, SimCity to w sumie od klasy 0 do średnich wymagań 

10. Programy to tylko te biurowe np. Word, PowerPoint itd. 

11. Napęd CD

12. Nie chciałabym laptopa marki HP, Lenovo, czytałam, żeby raczej unikać, chyba, że ktoś ma i poleca to wezmę pod uwagę

Opublikowano
Cytat

ale chciałabym taki normalny

Taki by mieściła się klawiatura numeryczna?

Cytat

zastanawiam się jeszcze nad podstawką chłodzącą, warto?

W taką do łóżka zawsze warto.

Cytat

W sierpniu planuje zakup

To zacznij w lipcu przed sezonem szkolnym 

Cytat

11. Napęd CD

Lite-On eBAU108 Slim USB - lepiej kupić na USB w laptopach już rezygnują z montowania.

Cytat

Nie chciałabym laptopa marki HP, Lenovo, czytałam, żeby raczej unikać,

Liczy się seria, dany model najbardziej. Są i dobre serie od Lenovo oraz HP.

Pavilion 15 Late-2018 z 16GB RAM i załatwić sobie rabat.

Alternatywa:

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/512/Win10 MX250

Acer Swift 3 i5-8250U/8GB/256/Win10 MX150 FHD IPS

Dell Inspiron 5584 i5-8265U/8GB/256/Win10 FHD

• reaction_title_1 1