Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/cdd87751/ 

Proszę o ocenę tego zestawu komputerowego. Od razu mówię, że nie planuję podkręcać karty graficznej ani pamięci operacyjnej. Procesor być może w przyszłości.

Nie jestem jakimś specem komputerowym ale coś się orientuję, stąd chciałbym uzyskać odpowiedź na kilka pytań:

1. Co sądzicie o tej płycie głównej? Chciałem koniecznie jakąś płytę z RGB

2. Czy pamięci od razu po zamontowaniu będą pracowały z taktowaniem 3200 MHz czy będzie trzeba coś zmieniać? 

3. Czy stockowy cooler da rade temu Ryzenowi? Bo jakbym planował OC to wiadomo, że muszę kupić jakieś lepsze chłodzenie?

Proszę o odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

Widzę, że jednak lepiej kupić chłodzenie do tego ryzena. Okej, zmienię na tego Tomahawka. Dzięki za odpowiedź a co do pamięci operacyjnej? Moje 2 pytanie? 

Czy pamięci od razu po zamontowaniu będą pracowały z taktowaniem 3200 MHz czy będzie trzeba coś zmieniać? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

czy będzie trzeba coś zmieniać? 

Ustawić w biosie na XMP, ewentualnie jak nie będzie stabilnie to się pobawić ustawieniami dopiero (głównie po OC do wyższego taktowania).

Ale bez problemowo powinny na niej chodzić po wybraniu profilu XMP.

Możesz zainstalować w trybie UEFI.

• reaction_title_1 1