Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.) Chłopak, 19 lat. Laptop prywatny, płatny całość z góry

2.) Obojętne

3.) Mobilność

4.) Nie znam się na tym, ale coś mi się obiło o uszy, że warto mieć dysk SSD

5.) ok 3000zł. Zastanawiałem się nad używanymi, bo zachęcająco wyglądają 2x lepsze parametry w tej samej cenie, ale proszę o poradę czy warto brać używkę czy lepiej nówkę. Laptop bez dodatków (podwyższają cenę). Oprócz tego komputera mam jeszcze PC. Laptop ma służyć bardziej do programowania i nauki, ewentualnie do oglądania filmów (po wpięciu do tv przez HDMI)

6.) Zależy mi na w miarę dobrej baterii, tak, abym mógł siedzieć na wykładach nie martwiąc się o gniazdko. Nie musi mieć wytrzymałej konstrukcji, ważniejsze są parametry

7.) Nie znam się na tym zbytnio, ale mam zamiar w domu podpinać do niego osobny monitor przez hdmi. Dobrze jakby była matowa matryca.

8.) dom, wykłady

9.) w nic nie gram oprócz pokera na pokerstarsie, ale to chyba da się odpalić na każdym komputerze, bo nie ma wysokich wymagań

10.) visual studio i inne programy używane na studiach informatycznych (nic związanego z grafiką, video)

11.) -

12.) -

13.) -

Laptop będzie używany na studiach informatycznych do programowania (C++, C#, java i inne) i nauki. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego laptopa.

Opublikowano

Z nowych to np. Dell Vostro 5459 (14,1").

Z poleasingowych to jaki rozmiar bardziej 13" czy 14"? Bardziej ultrabook i złącze stacji dokującej będzie zbędne?

złącze stacji dokującej nie jest konieczne. Z tą mobilnością to troche źle to ująłem, chciałbym laptopa który ma ok 14"-15". Fajnie też by było (przy tych laptopach z 4gb ramu), żeby była możliwość rozbudowy pamięci ram do 8gb.