Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje zestawu komputerowego. Bedzie on przeznaczony do gier. Kupno planuje w tym tygodniu. Budzet 4500-5500. Jedyne moje wymagania to intel i5-9600k i rtx 2070 8gb. Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Zobaczyłem wasze zestawy i jestem za nie bardzo wdzięczny. Stworzyłem w międzyczasie również 2 swoje. Byłbym wdzięczny jeśli dali byście znać co o nich myślicie.
1:    ZESTAW 1

2:   ZESTAW 2

Mam również pare pytań:

1. Nie jestem pewien jaka obudowe powinienem wybrać. Słyszałem od znajomego który pracuję w serwisie że Signum SG1 TG ma słaby obieg powietrza( poprawcie proszę jeśli to nie prawda)

2. Czy jest odczuwalna różnica w grach miedzy mx500, a tym WD black z pierwszego zestawu? Niby to 500Mb/s (Mx500)  vs 3000Mb/s +(WD black).

3.Jak wypadają te Ramy kingstona, które ja wrzuciłem do tych G.skilli z waszych zestawów? Zauważyłem, że te G.skille, są bardzo popularne, lecz nie mam pojęcia dlaczego.

4. Lepiej funkcjonują 2 kości po 8gb ramu czy jedna z 16gb?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Edytowane przez Michalo
Opublikowano
Cytat

Słyszałem od znajomego który pracuję w serwisie że Signum SG1 TG ma słaby obieg powietrza

Chyba pomyliłeś obudowy?

Cytat

2. Czy jest odczuwalna różnica w grach miedzy mx500, a tym WD black z pierwszego zestawu?

Ten dysk nawet nie jest produkcji WD i tym dopiskiem "black" to tylko się podetrzeć można.

ADATA XPG SX8200 Pro 512GB - wydajniejszy realnie i ma w zestawie radiator.

Cytat

3.Jak wypadają te Ramy kingstona, które ja wrzuciłem do tych G.skilli z waszych zestawów?

Te Aegis? No sam zobacz super tanie. Kingstony od tych 3333MHz warto bo jest szansa na trafienie kości B-DIE Samsunga.

Cytat

4. Lepiej funkcjonują 2 kości po 8gb ramu czy jedna z 16gb?

Oczywiście że te pracujące w 'Dual Channel".

Opublikowano
Cytat
6 minut temu, FxJ napisał:
Cytat

Słyszałem od znajomego który pracuję w serwisie że Signum SG1 TG ma słaby obieg powietrza

Chyba pomyliłeś obudowy?

Tak, znajomy pisał mi o Singum SG1M. :)

Po zastosowaniu się do wszystkich twoich rad zmodyfikowałem swój zestaw. Prezentuje się on teraz tak:
https://www.morele.net/inventory/info/83393e4d/

Zmieniłem te ramy na 2x8 oraz zmienilem ssdka

Co sądzisz o tym zestawie? Zmieniłbyś jeszcze coś czy jest git?

Opublikowano
2 minuty temu, FxJ napisał:

Jak chcesz zasilić to złącze 4 pinowe dla procesora pod OC?

Hmm... szczerze to nie mam pojęcia. Jaki zasilacz polecasz, żeby utrzymał ten zestaw i mial wystarczająco złączy dla wszystkich podzespołów?

Opublikowano (edytowane)

Czy jeśli nie chce bardzo podkręcać  procka to narazie ujdzie na 8 pinowym tylko?

Przeglądając zasilacze SPC to nie znalazłem żadnego, który miałby wiecej niż 8 pinów pod CPU( w podobnej cenie do tego, który posiadam w zestawie)

Edytowane przez Michalo
Opublikowano

O jezu zapomnialem, ze tamta budowe wsadzilem :D
Polecilbys jakas inna budowe z dobrym obiegiem powietrza? Napęd jest mi potrzebny ze względu na niektóre gry, ktore posiadam w wersji pudełkowej oraz na materiał na studia, który jest nna CD :/