Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, FxJ napisał:

Może ale tamten miał zdjęcie dodane, chyba się pomylił i to nie był ten nowy "970 Plus".

ten z mojego linku to zwykły evo, bez plusa, pewnie stąd taka cena

znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/ssd-samsung-970-evo-plus-500gb-nvme-m-2-nowy-8055443441, ewentualnie ten gość ma parę sztuk od 410-440zł, tylko nie wiem czy kolor napisu ma znaczenie, czy to kwestia zdjęcia, i w opisie ma parametry jak zwykły evo https://allegro.pl/oferta/dysk-ssd-v-nand-samsung-evo-plus-500gb-8054755176

Opublikowano
1 minutę temu, FxJ napisał:

Tylko jeśli będą z gwarancją producenta, dowodem zakupu w sklepie.

no to z tą używką, lipa bo pisze że bez dowodu sprzedaży, napiszę jeszcze do tego drugiego od tego powystawowego, może u niego bedzie z dowodem, na aukcji pisze o fakturze VAT, ale nie wiem czy to może być podstawą gwarancji

Opublikowano

Nie ma do niego telefonu, napisałem mu mail, i odpisał mi że jest 3 lata gwarancji, i jak się coś będzie z nim działo to dostarczy fakturę, nie wiem czy jest sens się w takie coś bawić? Niby 3 gości kupiło i komentarze pozytywne, ale trochę dziwny układ

Opublikowano
Przed chwilą, FxJ napisał:

Wisz mogą być ale gumki lubią z czasem pękać, lepsze są spinki.

ciężko znaleźć cokolwiek cienkiego, przeglądnąłem allegro, i sklepy i te cienkie są głównie na gumkach, reszta wszystko wysokie :/, chyba zaczekam i zobaczę po montażu ile tam jest miejsca

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Miejsca nad dyskiem jest sporo

Weź jakąś plastelinę/modelinę, zrób prostokąt i połóż na dysku i zobacz czy się zamknie bez odbijania na plastiku. Tak np. sprawdzisz wysokość do jakiej możesz kupić.

Im więcej osób się wymienia informacjami tym lepiej.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

O, dzięki, świetna porada, myślę że jakąś recenzje ogarnę po chwili użytkowania, tak na szybko, to na pewno lepsze odczucie jeśli chodzi o plastiki w porównaniu do legiona y530 bo nad nim się zastanawiałem, muszę jeszcze sprawdzić jak się mają sterowniki, bo do kompa dołożona płytka ze sterownikami, a napędu brak :D, także pewnie będzie trzeba ściągnąć ze strony producenta.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Sterowniki pobrane ze stronek, i wszystko śmiga jak należy, co prawda nadal nie dużo czasu żeby się dłużej pobawić, z początku miałem chwilę zawachania, bo grafika w PRO100 chodziła jak na poprzednim laptopie, dopiero później się połapałem, że trzeba zmienić używaną kartę z zintegrowanej na dedykowaną, i teraz śmiga elegancko, ogarnąłem zrzut ekranu z HardDisk Sentinel SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB , dysk kupiłem na allegro za 425zł z wysyłką i fakturą także myślę że nie będzie problemu z ewentualną gwarancją.

Opublikowano (edytowane)

Zobacz pierwszy wpis.

Skalowanie trochę poszarpane - można to poprawić albo wyłączyć w systemie.

Sam też możesz dla innych zostawić jakąś informacje (przykład).

Edytowane przez FxJ