Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Maksymalnie 3600 zł
[2] Bez systemu
[3] 15,x / 17,x matowa
[4] Waga i czas pracy na baterii dla mnie mało istotna sprawa
[5] Zastosowanie głównie multimedia i gry
[6] Zamierzam go używać dłuższy okres czasu ,to będzie mój jedyny komputer ,cały czas w delegacjach dlatego laptop , zależy mi na wydajności i jakości wykonania ale chyba bardziej na jakości małej awaryjności ,kulturze pracy.
[7] Gry StarCraft II ,Battlefield 4 ,Wiedźmin 3 ustawienia średnie ,niskie
[8] Podświetlana klawiatura USB-C
[9] Myślę nad tymi dwoma laptopami

Gdyby MSI miał matryce IPS to bym się pewnie nie zastanawiał.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

[8] ... USB-C

Tylko wiesz że takich laptopów nie naładujesz przez USB-C, a bez Thunderbolt 3 oferuje ono znacznie mniej ??

Cytat

[9] Myślę nad tymi dwoma laptopami

Licz od razu z dyskiem SSD NVMe (na złączu M.2) na system, w przyszłości pewnie wymienisz nawet HDD na SSD już teraz dobre dyski 1TB jak Crucial MX500 1TB kosztują 580zł a do końca roku ich cena spadnie o ok 40-50%.

W tej kwocie to masz już 1050 Ti (od 25% do 34% wydajniejsza w grach):

Lenovo Legion Y530 81FV00W0PB i5H 8G 1TB GTX1050Ti - 3299zł

Lenovo Legion Y530 i5H 8GB 256PCIe GTX1050Ti IPS - 3399zł

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti 144Hz - 3449zł

+ dysk SSD M.2 (PCIe NVMe x4) np. ADATA XPG SX8200 Pro 256GB za 250zł

Poczytaj o undervoltingu procesora oraz o premium care.

Opublikowano

Z tym usb pomyłka ? .

Więc lenovo tylko jak on się tak grzeje od nowości i trzeba zrobić undervolting od razu po zakupie to co będzie po roku użytkowania  , już nie będe miał opcji undervoltingu .

Dobrze rozumuję czy nie popraw mnie jeśli się mylę .

Może masz jakieś inne propozycje laptopów

MSI mam nie brać pod uwagę ? , a może używka np. https://www.olx.pl/oferta/asus-strix-rog-gl703ge-CID99-IDySQtY.html#1ff184653d

Chociaż wolał bym nowy nieużywany  ze sklepu

Obecnie korzystam z Asusa i jeszcze mnie nigdy nie zawiódł a ma już 10 lat k50ij  ?

Opublikowano (edytowane)

W laptopach które wymieniłeś w pierwszym poście jest grafika 1050. Jeśli szukasz laptopa do gier szukaj koniecznie z 1050ti.

Co do MSI którego wybrałeś alternatywą jest taki sam tylko z 1050ti: MSI GV62 8RD-096XPL (osobiście zniechęca mnie ta plastikowa obudowa, aluminiowa jest jednak solidniejsza)

Jeśli chodzi o tego używanego asusa to jest spoko, zapytaj jedynie ile pozostało gwarancji i poproś o więcej zdjęć. Warto zapytać czy ktoś coś rozbierał, ponieważ o ile polecamy samodzielną wymianę dysku na m2, to widziałem już różne przypadki, np. potrzaskane obudowy oraz zepsute główki śrub (nie wiem jak ludzie to odkręcają..). 

Wypytaj o tego asusa i ewentualnie pisz, wtedy będziemy szukać dalej.

Edytowane przez FxJ
  • 4 tygodnie później...
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [3300-3600] Laptop multimedia, gry