FxJ Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Plecak to jeden z najlepszych sposobów na transportowanie najbardziej potrzebnych rzeczy. Laptop, książka, woda lub inny napój, klucze, telefon i portfel towarzyszą mi przy niemal każdej dłuższej wycieczce. Niestety, podczas przemierzania miejskiej dżungli z pewnością znajdą się tacy, którzy uznają, że moje rzeczy bardziej przydadzą się im. Przez to, z każdym szturchnięciem w tłocznym autobusie, metrze, tramwaju oraz zatłoczonej ulicy zadaję sobie pytanie: czy ten gość mógł mi coś wyjąć z plecaka? Odpowiedzią na tego typu problem ma być RiutBag - plecak zaprojektowany przez Sarę Giblin. Sama projektantka określa go jako rewolucyjny, przez brak zamków po zewnętrznej stronie torby. Wszystkie suwaki umiejscowione są przy naszych plecach, by podczas noszenia nikt nie miał dostępu do jego wnętrza. Przez ostatni miesiąc mogłem testować dwie wersje plecaka: 15 litrowy RiutBag R15 oraz 12 litrowy RiutBag Go. Źródło: https://pl.ign.com/technologia/6247/feature/riutbag-czyli-plecak-antywlamaniowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi