Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, przygotowuje się do wymiany pasty termo przewodzącej w laptopie na CPU i GPU. Laptop ma jeszcze rok gwarancji, ale temperatury 85 C to trochę za dużo po undervoltingu spada do 81-82. Czy stracę gwarancje?. I  teraz pytanie czy bezpieczniej jest użyć  thermal Grizzly Kryonaut, żeby nie narobić sobie problemów, bo normalne pasty już wymieniałem w desktopach czy użyć  thermal Grizzly Conductonaut i czym dobrze byłoby zabezpieczyć wszystko dookoła . Jak z termoprądami wymieniać od razu na nowe czy zostawić stare. Widziałem dużo filmików na yt, ale wolę zapytać bardzie doświadczonych tutaj. 

https://youtu.be/fBQ5HT7kchE

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na MSI GT75 8RG wymiana pasty
  • FxJ zmienił(a) tytuł na MSI GT75 8RG wymiana pasty termoprzewodzącej
Opublikowano

Niestety, ale jeśli kogoś interesuje wymiana pasty i termopadow w laptopach Msi musi się liczyć z utratą gwarancji.

Pkt 14

https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

Jednak zdecydowałem, że przed nałożeniem  grizzly Conductonaut na laptopie  zastosuje go na moim starym  desktopie, żeby zobaczyć jak się zachowa. Dokupiłem specjalnie radiator miedziano niklowany. I conformal coating, żeby przypadkiem niczego nie uszkodzić. Za kilka dni dam znać jak poszło. Myślę, że z laptopem się wstrzymam do końca gwarancji, chyba że wszystko okaże się łatwą sprawą .