Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM ? POSZUKUJĘ PORADY ?

Posiadam parę fajnych komputerków

Temat jest długi jednak proszę o pomoc gdyż można się pogubić. sam wstępnie zrobiłem już wycenę, niestety zatrzymałem się w technologii na AM3+ i najchętniej wpakowałbym FX serii 9 i wymienił ram na taki który nie spadałby taktowaniem na 1066 ? 

PC1:
FX8150 + CHŁODZENIE WODNE "CHILLCONTROL"
24GB DDR3 (2X8 + 2X4)
RODODENDRON R9 290 4GB
ZASILKA CORSAIR CX750
DYSKÓW NIE DORZUCAM BO DANE ;/
Obecny z którego robię wszystko dlatego tyle ramu (CAD/ Premiere PRO / Stream / Gry / Programy typu VirtualBox innymi słowy kombajn do wszystkiego)

PC2:
FX-4300
8GB DDR3
GTX770 ZOTAC
ZASILKA VERO L1

PC3:
INTEL CORE I5 6400
8GB DDR4
R7-265 2GB
ZASILACZ TAGAN

PCty z serii:
AMD Athlon 5000+ x2 czy Intel E5200 x5 

Dysków nie wymieniłem ze względu iż zostawiam je (dane) do pc1-pc3 dokładam 250GB hdd sata ?
pozostałe athlony mają różnie więc licze mniej wiecej 100-150zł sztuka ?

PYTANIA:

1. Jak poukładać te sprzęty by były jak najwięcej warte? bo zgaduje że jeśli zostawię r7-265 2GB w zestawie z i5 6generacji to raczej kokosów to warte nie będzie ? 
  2. Jaka mniej więcej suma wychodzi z tego ? mi wacha się między 5 a 6 tysi ? 
  3. Monitorki też chętnie bym wymienił na jakiś 21:9 obecne to Acer GD245HQ i G245H 

Chciałbym ogarnąć to w ciągu miesiąca - nie mogę pozwolić sobie na dłuższy brak komputera tym bardziej iż jest to główny sprzęt na którym pracuje ?Czy jest to realne? czy lepiej zagrać w ten sposób. Odłożyć hajs i sprzedawać jak będę miał już nowy ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

CAD/ Premiere PRO / Stream / Gry / Programy typu VirtualBox innymi słowy kombajn do wszystkiego

Kup sobie 27" WQHD 16:9

Cytat

Chciałbym ogarnąć to w ciągu miesiąca

To będziesz musiał to jakoś sprzedawać na części, 5 tyś też mało realne.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Ok. To teraz plan taki:
najchętniej fx8150 spyliłbym z takim mobo jak jest bo używam go ?

do i5 wstawiam gtx 770 a do fx4300 r7 265
wystawię najpierw te dwa kompy w całości a potem fx8150

jakie ceny proponujecie za takie dwa zestawy?
do i5 znalazłem SSD 60GB w szafie zgaduje ceny za bardzo nie podniesie ale szybciej się pewnie spyli z ssd ? 

Opublikowano
Cytat

jakie ceny proponujecie za takie dwa zestawy?

Przejrzyj podobne zestawy na allegro z tymi podzespołami.

Cytat

szybciej się pewnie spyli z ssd

Jak komuś tyle wystarczy to czemu nie. Mój pierwszy to OCZ-VERTEX4 - nawet nie rozważałem mniejszych.