Robotek019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) WITAM ? POSZUKUJĘ PORADY ? Posiadam parę fajnych komputerków Temat jest długi jednak proszę o pomoc gdyż można się pogubić. sam wstępnie zrobiłem już wycenę, niestety zatrzymałem się w technologii na AM3+ i najchętniej wpakowałbym FX serii 9 i wymienił ram na taki który nie spadałby taktowaniem na 1066 ? PC1: FX8150 + CHŁODZENIE WODNE "CHILLCONTROL" 24GB DDR3 (2X8 + 2X4) RODODENDRON R9 290 4GB ZASILKA CORSAIR CX750 DYSKÓW NIE DORZUCAM BO DANE ;/ Obecny z którego robię wszystko dlatego tyle ramu (CAD/ Premiere PRO / Stream / Gry / Programy typu VirtualBox innymi słowy kombajn do wszystkiego) PC2: FX-4300 8GB DDR3 GTX770 ZOTAC ZASILKA VERO L1PC3: INTEL CORE I5 6400 8GB DDR4 R7-265 2GB ZASILACZ TAGAN PCty z serii: AMD Athlon 5000+ x2 czy Intel E5200 x5 Dysków nie wymieniłem ze względu iż zostawiam je (dane) do pc1-pc3 dokładam 250GB hdd sata ? pozostałe athlony mają różnie więc licze mniej wiecej 100-150zł sztuka ? PYTANIA: Jak poukładać te sprzęty by były jak najwięcej warte? bo zgaduje że jeśli zostawię r7-265 2GB w zestawie z i5 6generacji to raczej kokosów to warte nie będzie ? Jaka mniej więcej suma wychodzi z tego ? mi wacha się między 5 a 6 tysi ? Monitorki też chętnie bym wymienił na jakiś 21:9 obecne to Acer GD245HQ i G245H Chciałbym ogarnąć to w ciągu miesiąca - nie mogę pozwolić sobie na dłuższy brak komputera tym bardziej iż jest to główny sprzęt na którym pracuje ?Czy jest to realne? czy lepiej zagrać w ten sposób. Odłożyć hajs i sprzedawać jak będę miał już nowy ? Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Cytat CAD/ Premiere PRO / Stream / Gry / Programy typu VirtualBox innymi słowy kombajn do wszystkiego Kup sobie 27" WQHD 16:9 Cytat Chciałbym ogarnąć to w ciągu miesiąca To będziesz musiał to jakoś sprzedawać na części, 5 tyś też mało realne. 1 Cytuj
Robotek019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ok. To teraz plan taki: najchętniej fx8150 spyliłbym z takim mobo jak jest bo używam go ? do i5 wstawiam gtx 770 a do fx4300 r7 265 wystawię najpierw te dwa kompy w całości a potem fx8150 jakie ceny proponujecie za takie dwa zestawy? do i5 znalazłem SSD 60GB w szafie zgaduje ceny za bardzo nie podniesie ale szybciej się pewnie spyli z ssd ? Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Cytat jakie ceny proponujecie za takie dwa zestawy? Przejrzyj podobne zestawy na allegro z tymi podzespołami. Cytat szybciej się pewnie spyli z ssd Jak komuś tyle wystarczy to czemu nie. Mój pierwszy to OCZ-VERTEX4 - nawet nie rozważałem mniejszych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi