szymonzss Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Witam, zakupiłem ostatnio laptop MSI GP73 z dyskiem SSD 512Gb oraz HDD 1Tb. Ja jestem zielony z komputerów więc zwracam sie tu o pomoc. Ojciec powiedzmy informatyk stwierdził że ten laptop nie ma dysku SSD bo nie mógł go znaleźć ale nie szukał dokładnie. Dragon Center wskazuje że dysk SSD jest obecny i posiada wciąż 400Gb miejsca wolnego (wydaje mi się że system jest na nim zainstalowany bo odpalenie komputera zajmuje 3s), czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi jak to sprawdzić? Pozdrawiam. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 https://www.userbenchmark.com - mozesz np. uruchomić. Ale będzie normalnie widoczny w systemie przez menadżer urządzeń. Jeśli HDD nie jest sformatowany to go nie widać w systemie, puki nie sformatujesz jako NTFS. Cytuj
marcinek1992 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Uruchom program crystal disk info i pokaże ci wszystko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi