Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej posiadam, lenovo legion y530 
bios version 8JCN43WW
na samym poączku chciałem zainstalować linuxa arch ale coś się pojebało więc zainstalowałem ubuntu, po czy były errory i problemy z połączeniem internetu więc zrobiłem instalke z pendrive windows7.
Teraz mam prbolem bo wyskakuje błąd/error/blue screen The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor for an updated BIOS

*** STOP: 0x000000A5 (0X00000000000011, 0x000000000000000008, 0xFFFFA8007599018, x00000000000004000)

Ustawialem w biosie OS optimized Default na Disable (disable i enable bodajże było) 

Jak to naprawić?
Albo jak zaaktualizować bios bez polaczenia z internetem? gdzie znajde link?
Ewentualnie jak przywrócić wszystko do wersji stanu początkowego bez systemu i partycjonowania dysków? 

Opublikowano
Cytat

Jak to naprawić?

W żaden łatwy sposób, najlepiej wgraj na czysto najnowszą 10-tką w trybie UEFI.

Windows 7 nie jest w żaden sposób wspierany przez nowe laptopy, można zainstalować ale braku niektórych sterowników i wsparcia nie przeskoczysz.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Error przy instalacji Windows 7 w Legion Y530