Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam chłodzącej podkładki pod laptopa.

W trakcie gry procesor osiąga maksymalnie 95-98stopni (tyle zauważyłem), karta graficzna max 65 stopni i  intel grafika? też dosyć sporo około 90stopni.

Wydaje mi się że to trochę dużo stopni nawet jak na laptopa. Z tego co czytałem powyżej 100stopni wyłączać wszystko i siedzieć na pulpicie.

Śmieszne jest to, że jak wyłączę grę, wyjdę już do pulpitu to w ciągu minuty schodzi do 70-80 stopni procesora. 

Jest dodatkowe chłodzenie w laptopie, działa bardzo dobrze, faktycznie chłodzi ale grając i używając mikrofon to jednak trochę za głośno dla moich kompanów.

Laptop mam już 2 lata, nigdy nie rozkręcany bo się boje. ? A dla fachowców nie ufam bo widziałem jak z laptopem znajomego się obchodzili, jeb do góry nogami uciska i normalnie kręci śrubki. A sam aktualnie mam żadnej ryski na nim. Pod latarką sprawdzałem to nie widać kurzu, no ale wiadomo pewnie jest go trochę. 

Laptop to: https://pl.msi.com/Laptop/GP72-7RE-Leopard-Pro

Zakres cenowy myślę max do 150zł, raczej nie kupię od razu. Mogę poczekać miesiąc, dwa. 

Opublikowano

Undervolting nie zmniejszy FPS a zmniejszenie taktowania trochę ale ograniczy nagrzewanie i hałas za to będziesz miał stabilne FPS bez spadków *(wyłączania Turboo Boost).

Opublikowano (edytowane)

Wygląda u mnie to tak:

01015496275334761816.png

u gościa na filmiku na końcu tak:

76482398472595483878.png

Mogę ustawić tak samo? Czy masz lepszą propozycje. Pytam bo nie wiem co dokładnie robi każda z opcji a na nowego laptopa nie mogę sobie aktualnie pozwolić. ?

Edytowane przez FxJ