PiekarzPaola Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Witam, przejdę do konkretów. Poszukuję laptopa najlepiej mniejszego niż 14cali, do programowania obiektowego (c#, java). Chciałbym aby to uciągnęło win10, środowiska c# oraz javy. Myślałem nad procesorem i5 4/4 - 4wątki i 4 rdzenie. I wiadomo, żeby to nie muliło, ale zwiechy przebolę. Jeśli będzie trzeba rozciągnę nieco koszta. Pozdrawiam :) Cytuj
J.T.Marsh Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Zobacz sobie takiego lapka - Dell Latitude E6420 - ma 14", i5 (choć to 2 rdzenie 4 wątki), 4GB, W7 Pro. Sklep daje na to 2 lata gwarancji. Edytowane 22 Marca 2019 przez FxJ Cytuj
PiekarzPaola Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Dzięki J.T.Marsh, ale szukam niestety czegoś mniejszego ? A tak nawiasem, jak mądrze dobrać notebooka pod względem właśnie zawartości w procoesorze wątków i rdzeni? 4/4 są aż tak bardzo dobrą opcją nad 2/2 (wątki/rdzenie)? Pozdrawiam ? Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Cytat Jeśli będzie trzeba rozciągnę nieco koszta Śmiało bo za 500zł to nie ma nic w dobrym stanie. Cytat Poszukuję laptopa najlepiej mniejszego niż 14cali Myślałem nad procesorem i5 4/4 Ale wtedy to tylko procesory wysoko napięciowe z końcówką M i to tylko 14,x". Edytowane 22 Marca 2019 przez FxJ Cytuj
PiekarzPaola Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Tylko właśnie to nie ma być potwór, to ma mi uciągnąć visuala, lola i przeglądarkę. Moglibyście doradzić w jakie konkretne podzespoly w przedziale do 600zl mam trafiac? ? Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Thinkpad T430 / T430s Thinkpad X230 Cytuj
PiekarzPaola Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Właśnie kiedyś myślałem o zakupie x230, ale obawiam się, że za długo nie pociągnie. Czy moglibyście mi pomóc i doradzić w jakim przedziale cenowym (ile musiałbym dołożyć do tych 500zł) jeśli chodzi o używane (celuję w Delle oraz Lenovo z serii ThinkPad) bądź też poleasingowe mogę znaleźć marki Della i Lenovo (Thinkpad) ? Ile potrzebuję wyłożyć i co jest z sensem zakupu. Dodam, że do programowania i po prostu w miarę płynnej i dobrej pracy, planuję zakup takiego na minimum 2lata pracy i nauki przy nim. Pozdrawiam ? Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Cytat ale obawiam się, że za długo nie pociągnie Na baterii? Bo są ze standardowa i powiększoną dostępne. https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-ThinkPad-X230-IPS.75643.0.html Cytat planuję zakup takiego na minimum 2lata pracy i nauki przy nim To radzę jakiś między 13,3" a 14,1" Im więcej przeznaczysz tym lepszy i młodszy kupisz (bateria w mniejszym stopniu wyeksploatowana). Cytuj
PiekarzPaola Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Nie chodzi o baterię, ale o podzespoły, żeby w miarę nadawały się do użytku, bo co raz to nowe środowiska wymagają co raz to lepszego sprzętu od programistów... Nie chcę za pół roku po takim thinkpadzie x230 kupować innego nowego. Baterię zawsze można wymienić. Co do serii niestety nic mi nie mówią, kolega doradzał szukać 4wątkowego i 4rdzeniowego. Niestety w mobilnym ciężko z tym tematem... A właśnie pytam gdzie jest granica cenowa sensu w poszukiwaniu takiego sprzętu, bo za wyeksploatowanego 1500zł dawać nie wiem czy warto? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi