Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jakiś czas temu codziennie po kilka razy wyłączałem windows update w mój komputer, "zarządzaj' usługi - wyłącz - zatrzymaj itd.. Oczywiście jak chciał to się włączał, ale mogłem zatrzymać. Teraz nawet tego nie mogę zrobić.. 

Ktoś ma jakiś pomysł? 

update.png

update 2.png

w 3 screenie rowniez nie moge wylaczyc "błąd podczas zapisywania wartosci"

update 3.png

Komendy przez powershell również nie działają..

Konto administratora, kiedyś logowałem się na inne to się zapisało ale na tamtym nie siedzę i nie wiem jak usunąć. Problem zaczął się dużo później.

Edytowane przez MrTime
Opublikowano
Cytat

Ktoś ma jakiś pomysł?

A jak chcesz się bronić przez exploitami typu zero-day?

Do mojego znajomego dopiero się włamali przez jakąś świeżą lukę a jest administratorem kilku witryn, wolisz ułatwić zadanie komuś?

Opublikowano

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie uciążliwe aktualizacje w trakcie gdy coś robię. No ale masz racje, gdzieś już też zdążyłem przeczytać o aktualizacjach, że to nie tylko śmieci które trzeba odinstalować.