Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

potrzebuje hdmi

Najlepiej podłączaj pod DisplayPort, jaką masz kare graficzną?

Cytat

bedzie służył do programowania

Szkoda wzroku na tanie matryce IPS

Cytat

fajnie jak by nie było ramek

Ramka ramką ale jeszcze jes obrakówka to monitory LCD z podświetlaniem krawędziowym LED a nie OLED-y.

Acer B247YBMIPRX - morele / x-kom

IIYAMA ProLite X2483HSU-B3 - mediamarkt

Opublikowano

Brak display port, brak VESA i regulacji wysokości, kiepska podstawa, brak wbudowanego zasilacza - zasilacz będzie się tylko przeszkadzał na podłodze.

Żadna rewelacja tylko że ładnie wygląda ale nie jest funkcjonalny.

Opublikowano

znaczy VESA niepotrzebne tak jak DP, zasilacz będzie schowany więc moze być zewnętrzny chodzi mi bardziej o wygląd i żywotność matrycy. W lg mam 45 dni na zwrot przy pojawieniu się martwego piksela. Hp jest ładniejszy ale chyba gwarancja tylko 12 miesięcy i nie wiem jak z żywotnością matrycy.

Opublikowano

ja to rozumiem ze Dp jest lepsze ale nie mam karty graficznej i portu DP (może kiedyś się dorobie) :] to różnica miedzy nimi jest w jasności. W sklepie powiedziano mi ze wiecej hp przyjeżdża na gwarancje niż LG i chyba na niego bede sie  skłaniał myśle, że nie będzie aż tak złym wyborem :] 

Opublikowano
Cytat

nie mam karty graficznej i portu DP (może kiedyś się dorobie)

Na pewno, zresztą grafiki często padają po 3-5 latach.

Cytat

powiedziano mi ze wiecej hp przyjeżdża na gwarancje

A samo HP kupuje matryce u LG i AOC np. Szczerze wątpię w tą informacje.

Opublikowano (edytowane)

Cześć, właśnie przyszedł monitor ale nie wiem czy jest okej ponieważ przy max ciemności widać takie plamy. Czy oddać monitor i wziąć nowy? czy tak będzie zawsze?

Edytowane przez Piteeer62