Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy 1060 da sie OC? Czy w ogole jest sens pchac sie w OC jezeli praktycznie raczej nie wykorzystam tego na codzien...

Jaka plyte polecasz pod 2515 i 1060?

Przypuscmy z170 i h170.

Czy np. taki zestaw z i5 6500 ma sens?
https://www.x-kom.pl/p/302059-plyta-glowna-socket-1151-msi-h170-gaming-m3-kingston-16gb-2133mhz-2x8gb.html

wiem ze slaby ram.

pytam o plyte bardziej.

Chcialbym miec wybor.

Czy crucial mx a plextor pro?

Drugi monitor mam zwykly tft to tekstu.

Pozdrawiam,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To ja bym prosił o zrównanie ceny 8-ki i 10-tki niż tracił czas na aktualizacje.

https://pl.msi.com/Motherboard/B150-GAMING-M3.html#hero-specification

Niestety nie podali czy obsługuje dyski NVMe PCIe czyli pewnie SATA AHCI

"Obsługa standardów M.2 6 Gb/s + SATA 6 Gb/s"

Więc kupowanie takiego dysku mija sie z celem bo może nie działać na pełnej szybkości, zresztą najciekawsze premiery dysków M.2 przed nami

Opublikowano

Do procesorów OC najlepiej by u góry obudowa miała otwory wentylacyjne przez które gorące powietrze mogło uciekać.

Co do zasilacza ja mam TT a kolego XFX i oboje narzekamy na zasilacze więc mozesz też śmiało brać SilentiumPC bo gorzej nie będzie, a BeQuiet kosztują sporo więcej.

Opublikowano

Ale cały urok procesorów Skylake jest w wysokim taktowaniu, przyszła generacja będzie miała RM-y od 2666Hz (tak podają aktualnie).

A co do colere podobnego do SilentiumPC Fortis 3 HE1425 to Scythe Mugen Max i Thermalright HR-02, jeśli boisz sie że Grandis XE1236 zasłoni sloty RAM ;)