mmyski Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, z racji tego ze jest to mój pierwszy post na forum a w tematyce jestem zielony proszę o wyrozumiałość i pomoc:) 1. Mężczyzna - 20 lat 2. Chciałbym aby laptop był już w zestawie z windowsem. 3. Rozmiar matrycy: 14-15,6 4. Zalezaloby mi zarówno na dysku ssd jak i hdd. 5a. Kwota jaka chce przeznaczyć to 6000-6500 zł zaznaczając iż 6500 jest kwota już nie do przekroczenia. 5b. Ciężko mi jest powiedzieć ile chciałbym go używać. Wiadomo ze każdy by chciał aby laptop mu służył jak najdłużej i tak jest tez w moim przypadku 5c. Zakupu chciałbym dokonać jak najszybciej gdyż już i tak od grudnia początku szukam laptopa, i zarówno ja jak i moim bliscy maja dosyć codziennego gadania o laptopach ? 6. Jakość wykonania jest dla mnie ważna miałem chwile acer aspire 7 i jeśli komuś to pomoże to taka jakość wykonania mnie satysfakcjonuje. Nie chciałbym aby coś sprawiało wrażenie taniego plastiku. 7. Zalezaloby mi na matrycy ips jednakże dobrej jakości tnką też bym nie pogardził to wszystko zależy. Odświeżanie nie musi być koniecznie wysokie typu 144 czy 120 Hz wystarczy standardowe. 8. Będzie używany głównie w domu jednakże trzy cztery razy w miesiącu będzie przewożony autem do innego miasta. 9. Gry w jakie chciałbym pograć to far cry, cs go, fifa, wiedźmin to oczywiście przykłady tych najczęściej ogrywanych. 10. Programów jakich będę używał to wszelkiego rodzaju służących do montażu obróbki audio video. 11. Z wymagań specjalnych to chyba jedynie podświetlana klawiatura ale to chyba standard obecnie 12. Do tej pory przeszukałem tysiące stron i rozmawiałem z różnymi ludźmi. Pierwszym laptopem jakiego nawet już zamówiłem i odebrałem był acer aspire 7 z i7 8750h 16g ramu i gtx1050ti. Laptop był dla mnie idealny ze względu na stonowana stylistykę dobre w moim odczuciu audio jak na laptopa samo działanie jednakże przy nawet mniej wymagających tytułach był nieco głośny i było to dla mnie na tyle irytujące iż z bólem go oddałem. Od tamtej pory nie zamowilem już żadnego gdyż już i tak w xkomie jestem stałym klientem ale z obserwacji póki co to chyba jedynie laptopy msi mi się nie podobają stylistycznie pod ręka wydają się plastikowe, nie miałem okazji korzystać także na pierwszy rzut oka oczywiście. Wolałbym również aby laptop nie krzyczał gaming jak to się mówi, wolałbym nieco stonowana stylistykę bardziej elegancka. 13. Modele które do tej pory przykuły moja uwagę to lenovo legion y530 z i7 i gtx1060, ciekaw jestem jak wyglada sprawa z laptopami dream machines oraz hyperbook gdyż maja ciekawa opcje konfiguracji oraz przystępne ceny. Chciałbym się dowiedzieć jak to wyglada w praktyce. 14. Wydaje mi się ze nie ująłem w ankiecie kwestii pamięci ram. Interesowałoby mnie 16gb gdyż z tego co czytałem na zagranicznych jak i polskich forach to chyba nie opłaca się dopłacać np w modelu legion y530 650 zł do 32gb Ram. Jak wspomniałem jestem zielony także jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. za wszelkie propozycje będę bardzo wdzięczny. Bardzo proszę o pomoc gdyż już sam mam mętlik w głowie co wybrać. W skrócie zależy mi głównie na szybkiej pracy, bez throtlowania, umiarkowanych temperaturach oraz najmniejszym możliwym hałasie, gdyż wyjące suszarki są dla mnie nie do przejścia. Równie ważne jest wykonanie laptopa i dobrej jakości matryca. Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc:) Edytowane 1 Marca 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Cytat Chciałbym się dowiedzieć jak to wyglada w praktyce. Zależy od kadłubka. Dell Inspiron G5 i7-8750H/16G/512+1000/Win10 UHD z Thunderbolt 3 https://www.notebookcheck.net/Dell-G5-15-5587-i5-8300H-GTX-1060-Max-Q-SSD-IPS-Laptop-Review.312816.0.html Jak byś wgrał najnowszy bios, zrobił undervolting i obniżył taktowanie to byłby relatywnie cichy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi