emyyyl Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Witam. Muszę w miarę szybko kupić PC do obróbki zdjęć RAW dla fotografa. Prosiłbym o pomoc w tej kwestii. Mogą być używki jak i nowe. Jestem z Bydgoszczy. 1. Komputer przeznaczony dla fotografa do obróbki zdjęć w Photoshopie i Lightroom. Duże pliki raw. 2. Wersja bez systemu. 3. Monitor juz mam. 4. Zależy mi ds dysku SSD plus HDD 5. Maksymalna kwota to 2500zl 5b. Będzie to główny komputer z którego będę korzystać, chciałabym żeby wytrzymał ze mną ok 6 lat 5c. Zakupu chciałabym dokonać w miarę szybko, w przeciągu 2 tygodni. 6. Najważniejsza jest dla mnie stabilność i wydajność pracy podzespołów. 7. Monitor mam. 8. Będzie używany głównie w studio. 9. Programy - Photoshop i Lightroom najnowsze wersje. Może kiedyś obróbka video. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc, starałam się wszystko opisać w miarę poprawnie. Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 https://www.morele.net/inventory/info/6cd49c61/ i5-8400 (6 rdzeni) z integrą i płyta główna z DisplayPort + w razie potrzeby dokup jakąś używaną np. GTX 960. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi