Mateo192 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Witam, Niedawno udało się naprawić stary monitor z 2009r (wymiana kondensatorów). Mowa tutaj o Acer P221w. Jest to model nie posiadający wbudowanych głośników, oraz wyjścia audio. Natomiast ja chciał bym go wyposażyć w głos. Czy istnieje jakieś zewnętrzne urządzenie, które po podpięciu pod D-SUB wygeneruje dźwięk ?, coś jak zewnętrzna karta dźwiękowa pod VGA. ? lub, czy ewentualne dolutowanie złącza audio z innego modelu jest trudnym procesem ? Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 D-sub to analogowe złącze i nie prześlesz nim dźwięku, możesz tylko do przewodu VGA przymocować przedłużacz typu jack. Cytuj
Mateo192 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 A po co mi taki przedłużacz, skoro nie mam dźwięku z tego monitora ? Jest opcja dolutowania głośników i złącza audio z innego modelu ? Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Żeby podłączyć słuchawki albo jakiś soundbar. Dell miał sporo modeli takich dołączanych ale ja bym zmienił na nowszy z podświetleniem LED i DVI/DisplayPort i wbudowanymi głośniami np. od iiyamy jakiś poleasingowy. Cytuj
Mateo192 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Dobra myśl, nie wiedziałem nawet, że coś takiego jest :). DVI mam wykorzystane na obraz, zostaje mi D-SUB. Niestety nie widzę na allegro adaptera VGA / D-SUB na Jack 3,5 Wszystkie te soundbary wymagają złącza audio a ja go nie mam niestety w monitorze ? 2. Znalazłem taki soundbar w dobrej cenie: https://allegro.pl/oferta/glosniki-dell-do-monitora-soundbar-ax510-5120893479 Tam wychodzą dwa złącza 1 - to audio 2- pewnie zasilający. Nie mam niestety tych wejść w monitorze by to uruchomić. Edytowane 22 Lutego 2019 przez Mateo192 Cytuj
Mateo192 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Ponawiam pytanie, czy dolutowanie gniazda audio, lub najlepiej usb do monitora, który takowych gniazd nie posiada jest wykonalnym procesem ? Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Pewnie jest ale jeśli nie wykonasz tego samodzielnie to będzie to koszt wielokrotnie przekraczający wartość tego monitora. Cytuj
Mateo192 Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Rozwiązaniem okazał się adapter HDMI / VGA / AUDIO. Temat do zamknięcia. Dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi