Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno udało się naprawić stary monitor z 2009r (wymiana kondensatorów). Mowa tutaj o Acer P221w. Jest to model nie posiadający wbudowanych głośników, oraz wyjścia audio.  Natomiast ja chciał bym go wyposażyć w głos. Czy istnieje jakieś zewnętrzne urządzenie, które po podpięciu pod D-SUB wygeneruje dźwięk ?, coś jak zewnętrzna karta dźwiękowa pod VGA. ?

lub, 

czy ewentualne dolutowanie złącza audio z innego modelu jest trudnym procesem ?

Opublikowano

Żeby podłączyć słuchawki albo jakiś soundbar.

Dell miał sporo modeli takich dołączanych ale ja bym zmienił na nowszy z podświetleniem LED i DVI/DisplayPort i wbudowanymi głośniami np. od iiyamy jakiś poleasingowy.

Opublikowano (edytowane)

Dobra myśl, nie wiedziałem nawet, że coś takiego jest :). DVI mam wykorzystane na obraz, zostaje mi D-SUB. Niestety nie widzę na allegro adaptera VGA / D-SUB na Jack 3,5

Wszystkie te soundbary wymagają złącza audio a ja go nie mam niestety w monitorze ?

2. Znalazłem taki soundbar w dobrej cenie:

https://allegro.pl/oferta/glosniki-dell-do-monitora-soundbar-ax510-5120893479

Tam wychodzą dwa złącza 1 - to audio 2- pewnie zasilający. Nie mam niestety tych wejść w monitorze by to uruchomić. 

Edytowane przez Mateo192