supi Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić? : 4000, raczej nie chcę pchać się w większe koszta Kiedy planujesz dokonać zakupu? : Jak najszybciej Czy będziesz składał samodzielnie? : Nie, chcę, żeby morele złożyło go za mnie. Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.? : Sam PC Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie] : Tylko gry Jaką rozdzielczość i odświeżanie (60Hz czy więcej) posiada Twój monitor? : Posiadam telewizor philipsa 24" FULL HD Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)? : Nie Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia? : Nie Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? : Kiedyś na pewno natomiast nie na chwile obecną Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność : Wydajność Wymagania dodatkowe np. obudowa z oknem pleksi lub szklanym. : Fajnie jak będzie biała obudowa ze szklanym bokiem, natomiast nie jest to mus. Preferuję 16GB RAM'u co by na chwile obecną mieć spokój i ewentualnie za parę lat go uzupełnić / wymienić na inny. Fajnie, żeby obudowała była jak najmniejsza ze względu na małą ilość miejsca. Komputer będzie znajdował się pod biurkiem, więc fajnie gdyby było dodatkowe chłodzenie ( dodatkowe wentylatory na obudowie ). Lubie dużo kolorków RGB ? Jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie (np. x-kom lub morele) w Polsce lub za granicą napisz. : Morele
FxJ Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Cytat chcę, żeby morele złożyło go za mnie Najlepiej kupować części bo nie ma opcji żeby coś się uszkodziło w transporcie. https://www.morele.net/inventory/info/991edef1/ = 4084 zł Ewentualnie możesz dołożyć SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 https://www.silentiumpc.com/pl/product/regnum-rg4t-rgb/ Jak byś chciał dołożyć dodatkowe wentylatory "RGB" i podpiąć do sterownika to musisz zamówić bezpośrednio od producenta, żadne inne nie będą pasować. Oczywiście każdy inny można podpiąć do płyty głównej. Ewentualnie poczekać na premierą GTX 1160 Ti ale będzie tez trochę słabsza. Są już procesory Intel Core i5-9400F i to od miesiąca ponad a jeszcze nie ma żadnej płyty głównej z chipsetem B356 tak żeby nie trzeba było robić upgrade biosu. Nadal bardziej się opłaca kupić Ryzena i podkręcić. Edytowane 20 Lutego 2019 przez FxJ
Rekomendowane odpowiedzi