Mechal Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Witam, mam problem w nowym laptopie HP Pavilion 15: HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/256PCIe/W10/IPS MX150 (15-cs0019nw / 4UD93EA) Otóż matryca ma takie dziwne kolory, białe paski. Tak samo jest to widoczne na zdjęciach poniżej. Cytat Screeny:https://www.dropbox.com/sh/2p51h7w3e66qiyh/AACqF4jWHdBLMKe3y6efyCXBa?dl=0 1. - matryca na której widać problem 2. - matryca na której nie ma problemu Czy zgłosić to jako wadę fabryczną? Czy to normalne w przypadku matrycy IPS? Pierwszy raz taką posiadam. W dodatku filmy na yt, cda oraz puszczane normalnie w systemie mają taką mikro ścinkę co kilka sek, nie wiem również z czego to wynika. Macie jakieś rady? Na screenach nie widać tych pasków tylko na żywo/zdj z innego urządzenia. Edytowane 13 Lutego 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 https://downloadcenter.intel.com - zacząć od zaktualizowania sterowników i Windows Update odpalić. Obstawiam ze to jakiś problem ze sterownikami od grafiki zintegrowanej np. Cytuj
Mechal Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Laptop był zakupiony z windowsem 10, myślałem że sterowniki były zaktualizowane. W razie co pobrałem od razu po kupnie i zrobiłem to ma manualnie ze strony HP, wszystko co było. Windows też jest na bieżąco aktualizowany. Spróbuję wykonać wszystkie operacje jeszcze raz, na wszelki wypadek reinstall windowsa. Cytuj
AndyJaG Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Ewentualnie taśma od matrycy nie trzyma dobrze Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Cytat Laptop był zakupiony z windowsem 10, myślałem że sterowniki były zaktualizowane. Producent do laptopa wgrywa gotowy obraz dla wszystkich modeli, często jest to wielojęzyczna wersja dla wielu modeli i z kilku miesięcznymi sterownikami. Po zakupie zawsze należy zaktualizować sterowniki bios/firmware. Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @Mechal rozwiązałeś już swój problem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi