marcmike Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Co powiecie na te laptopy do pracy w After effects, Premier Pro, Photoshop (ogólnie do pracy z video i grafiką)? Jestem też ciekawy jak wypadają matryce Asus-a? albo czy jakiegoś innego producenta matryce są na wysokim poziomie? (domyślnie będę pracować podpięty pod monitor, ale wiadomo, że czasami zajdzie potrzeba pracy na matrycy laptopa) Czy któryś z nich wydaję się lepszym wyborem? Lepszy seryjniaka od Asusa, czy konfigurowany od hyperbook.pl ogólnie proszę o pomoc w wyborze sprzętu. Może polecacie coś w podobnej cenie? Choć te 5700 to już na prawdę maksymalny budżet 1. ASUS Vivobook Pro 15 N580GD i7-8750/32GB/256SSD+1T/W10X 2. HYPERBOOK N85S I7-8750H GTX1050TI Edytowane 13 Lutego 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Cytat Jestem też cieka wy jak wy padają matryce Asus-a? Asus nie robi matryc, kupuje jak wszyscy od LG/Samsunga/BAO itp. Y730-15 już prędzej. Cytat Czy któryś z nich wydaję się lepszym wyborem? Żaden do pracy z grafiką ale N85S będzie mieć lepsze chłodzenie (rendery). Cytat domyślnie będę pracować podpięty pod monitor Rozumiem że z DisplayPort? Bo podłączając po HDMI już tracisz na kolorach. Cytat Choć te 5700 to już na prawdę maksymalny budżet To braknie ci na XPS z outletu. Dell G5 5587 i7-8750H 16GB 512SSD GTX1060 UHD 4K - 6290zł, już bliżej do serii G5. Cytuj
marcmike Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 10 godzin temu, FxJ napisał: Żaden do pracy z grafiką ale N85S będzie mieć lepsze chłodzenie (rendery). W takim razie jest coś konkretnego do polecenia w tym budżecie? Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Podstawowe pytania kiedy planujesz kupować? Zawsze można poszukać jakiejś okazji, już niebawem premiera z grafikami GTX 1160. Cytuj
marcmike Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Chciałem kupić w ciągu tygodnia / dwóch. Kiedy ta premiera? I czy to spowoduję, zmianę cen na rynku, czy właśnie lepiej poczekać z tym modelem? Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Cytat Kiedy ta premiera? 22 lutego dla komputerów PC a w laptopach jeszcze nie wiadomo pewnie 2-3 tygodnie później np. Cytuj
marcmike Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Ktoś poleca poleca, albo może wypowiedzieć się coś więcej? Jeszcze pytanie czy HYPERBOOK.pl to godny zaufanie serwis? Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Oni w większości mają laptopy na kadłubkach Clevo (ale nie tylko) a główny serwis jest w Niemczech. We własnym zakresie jedynie zapewne mogą wymienić płytę oraz każdy podzespół matryce/RAM/dysk/karte WWAN itp. Cytuj
marcmike Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Czyli lepszą opcją było wybranie seryjnego Asus-a, niż kupowanie laptopa z tego serwisu? Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Cytat seryjnego Asus-a W jakim znaczeniu seryjnego? Cytuj
marcmike Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 15 godzin temu, FxJ napisał: W jakim znaczeniu seryjnego? W sensie, że powiedzmy Asus to sprawdzona marką z jakąś renomą i ten model jak dla mnie jest raczej seryjny, a hyperbook.pl traktuję raczej jako składak i tutaj moje pytanie co warto kupić, czy ten serwis jest sprawdzony i godny zaufanie? czy lepiej wybrać Asus-a? lub może macie jakąś inne propozycję o tych parametrach w tym budżecie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi