Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co powiecie na te laptopy do pracy w After effects, Premier Pro, Photoshop (ogólnie do pracy z video i grafiką)? Jestem też ciekawy jak wypadają matryce Asus-a? albo czy jakiegoś innego producenta matryce są na wysokim poziomie? (domyślnie będę pracować podpięty pod monitor, ale wiadomo, że czasami zajdzie potrzeba pracy na matrycy laptopa)

Czy któryś z nich wydaję się lepszym wyborem? Lepszy seryjniaka od Asusa, czy konfigurowany od hyperbook.pl

ogólnie proszę o pomoc w wyborze sprzętu.

Może polecacie coś w podobnej cenie? Choć te 5700 to już na prawdę maksymalny budżet

1. ASUS Vivobook Pro 15 N580GD i7-8750/32GB/256SSD+1T/W10X
2. HYPERBOOK N85S I7-8750H GTX1050TI

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jestem też cieka wy jak wy padają matryce Asus-a?

Asus nie robi matryc, kupuje jak wszyscy od LG/Samsunga/BAO itp.

Y730-15 już prędzej.

Cytat

Czy któryś z nich wydaję się lepszym wyborem?

Żaden do pracy z grafiką ale N85S będzie mieć lepsze chłodzenie (rendery).

Cytat

domyślnie będę pracować podpięty pod monitor

Rozumiem że z DisplayPort? Bo podłączając po HDMI już tracisz na kolorach.

Cytat

Choć te 5700 to już na prawdę maksymalny budżet

To braknie ci na XPS z outletu.

Dell G5 5587 i7-8750H 16GB 512SSD GTX1060 UHD 4K - 6290zł, już bliżej do serii G5.

Opublikowano

Oni w większości mają laptopy na kadłubkach Clevo (ale nie tylko) a główny serwis jest w Niemczech. We własnym zakresie jedynie zapewne mogą wymienić płytę oraz każdy podzespół matryce/RAM/dysk/karte WWAN itp.

Opublikowano
15 godzin temu, FxJ napisał:

W jakim znaczeniu seryjnego?

W sensie, że powiedzmy Asus to sprawdzona marką z jakąś renomą i ten model jak dla mnie jest raczej seryjny, a hyperbook.pl traktuję raczej jako składak i tutaj moje pytanie co warto kupić, czy ten serwis jest sprawdzony i godny zaufanie? czy lepiej wybrać Asus-a? lub może macie jakąś inne propozycję o tych parametrach w tym budżecie