Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad kupnem laptopa. Głównie będzie mi służył na uczelni (CUDA i machine learning), więc potrzebuję czegoś z mocnym GPU. 

Zamówiłem wczoraj tego laptopa HP OMEN 15 i7-8750H/16G/256+1TB GTX1060 144Hz

Jednak teraz mam pewne wątpliwośći. Czytałem, że ma problemy z grzaniem procesora i temperatura jest dosyć odczuwalna. Tak poza tym nie wiem czy jeszcze się nie wstrzymać chwilę z kupnem w związku z pojawieniem się nowych kart NVIDII.

Interesują mnie wszelkie wasze opinie, propozycje, najbardziej te dotyczące układu chłodzenia i temperatur.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Zamówiłem wczoraj tego laptopa

A miałeś chociaż voucher rabatowy? No to po ptakach, samodzielnie sobie  teraz sprawdzisz.

Troszkę słaby układ chłodzenia jak dla 1060-tki, ja bym raczej obecnie sugerował MSI GE63 8RE i dołożyć kość RAM a w wakacje kupić jakiś większy dysk PCIe NVMe ok 500GB.

Opublikowano
Cytat

Nie wiem o jakich voucherach mowa

Cytat

Nie wiem natomiast czy wstrzymywać się jeszcze z kupnem

Trzeba poczekać na testy GTX 1160 Ti by ocenić jaka będzie różnica w wydajności do RTX 2060.