TomToM Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2019 Witam! Mam luźne pytanie, co do instalacji sterowników na laptopie. Zawsze robiłem tak, że po reinstalacji systemu, najpierw puszczałem Windows Update'a w celu doinstalowania wszystkiego co potrzebne, a następnie sam pobierałem na ogół tylko sterownik od grafiki i resztą się zbytnio nie przejmowałem. Ostatnio zacząłem się zastanawiać co jest jednak lepsze: Robienie tak, jak wyżej wspomniałem, czy jednak pobranie najnowszych sterów do wszystkiego ze strony producenta i zainstalowanie ich "na czysto" i dopiero puszczenie Windows Update'a. Łopatologicznie myśląc druga opcja jest lepsza, bo mamy pewność, że wszystko jest najnowsze, ale kurcze, nieraz już tak miałem, że Windows Update, jak na złość, nadpisał nowe sterowniki swoimi starymi, przez co później tylko problemy były. Chyba, że już jest lepiej w tej kwestii. Co myślicie? Cytuj
kakaroto1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Ja osobiście po postawieniu systemu na czysto. Ściągam sterowniki ze strony producenta a następnie uaktualniam system lub sprawdzam dodatkowo przez stronę https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/support/detect.html i jest ok. Co jakiś czas w menadżerze urządzeń sprawdzam czy jest cos nowszego. Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Pobierasz sterowniki ze strony producenta, wszystkie. Instalujesz. Jak się pojawi jakaś aktualizacja to Windows Update (z wł. opcją pobierania sterowników firm trzecich) zaktualizuje ale tylko do sprawdzonych i zwykle nie najnowszych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi