matrioshq Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Mam dylemat co do wyboru klawiatury mechanicznej. Zależy mi na tym, żeby uzyskać kompromis pomiędzy wygodnym pisaniem, a wygodnym graniem. Chciałbym, żeby klawiatura nie była też zbyt głośna (obecnie używam taniego membranowca Genesisa, więc podejrzewam, że dobry mechanik będzie od niej pod każdym kątem lepszy) W związku z tym trzy pytania: 1. Które przełączniki są cichsze? Kailh Red czy Brown? Oglądając porównania na YT zdaje się, że te drugie. 2. Czy przełączniki MX Silent sprawdzą się dobrze podczas grania i pisania? No i ostatnie pytanie. W oko wpadły mi takie typy: Patriot Viper V730 SPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB Corsair STRAFE (Cherry MX Silent, Red LED) Która z nich będzie najbardziej uniwersalna? Może jakieś inne propozycje do max 300 zł? Dodam, że nie gram bardzo często, więc zadowoli mnie, jeżeli będzie się na niej grać po prostu w porządku. Więcej będę na pewno na niej pisał. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
Mod3r Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 1. Brown 2. Myślę że tak. 3.Osobiście posiadam wersje gk550, na razie dopiero używam jej pół roku wiec ciężko powiedzieć, natomiast jest fajnie wykonana (można sobie fajnie ułożyć rękę na niej) i jak na razie sprawuje sie ok, natomiast co do reszty, nie miałem styczności z nimi, ale ta pierwsza z czytań jest średnia, ta trzecia tez fajna, natomiast tak jak napisałem, osobiście polecam Ci ta gk, aktualnie klawisze w klawiaturach mechanicznych są z reguły głośne, natomiast w tej co ci poleciłem musze stwierdzić że klawisze zaskakująco są ciche. Cytuj
FxJ Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Cytat nie gram bardzo często Corsair STRAFE (Cherry MX Silent, Red LED) więc kup to nie będziesz kupować oringów. Ja osobiście mam ta + dokupione oringi. Cytuj
matrioshq Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Tak zrobiłem, zamówiłem wczoraj tego Corsaira, chętnie napiszę swoją recenzję tej klawy tu na forum. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi