baranek93 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć! Kilka dni temu kupiłam nowego laptopa HP Pavilion 15, dokładnie takiego jak tutaj: HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/256/W10/IPS MX150 (15-cs0006nw). Przy przeglądaniu internetu, filmików na youtube wszystko jest w porządku, pracuje cicho i nie grzeje się. Wczoraj zainstalowałam Sims 3, żeby przetestować, jak radzi sobie przy czymś nieco bardziej wymagającym i pojawił się problem. Praktycznie natychmiast po uruchomieniu gry komputer zaczyna się nagrzewać, procesor osiąga temperaturę ok. 72C, wentylator pracuje na pełnych obrotach. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Nowy laptop do serwisu? Edytowane 22 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Cytat procesor osiąga temperaturę ok. 72C Żebyś powiedział 95-99 stopni ale co to jest 70 dla laptopa. Możesz zrobić undervolting i/lub obniżyć mnożnik dla 4/4 rdzenie. Cytat Wczoraj zainstalowałam Sims 3 I pewnie masz z 300 FPS jak byś ograniczył do 60 czyli do odświeżania matrycy włączając VSYNC ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi