Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

1. 3000 MAX nowy

2. Win 10

3.15.6 matowa

4. -

5. internet, muzyka, filmy, office

6. Jedyny komputer na jak najdłużej się da. Stawiam na jakość wykonania.

7. Nie będzie służył do gier.

8. Nie ufam plastikom, wolał bym aluminiową obudowę.

Ogólnie praktycznie zdecydowałem się na HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/240/Win10 IPS 15-cs1003nw (5AT24EA)

Jednak nurtuje mnie jedno pytanie. Jako iż laptop nie będzie służył do gier czy warto poczekać jeszcze ten miesiąc czy dwa i wtedy dołożyć te 300 do wersji z grafiką mx150? 

Wydaje mi się że w tym wypadku zintegrowana grafika wystarczy na 100%. Jednak wszędzie widzę że polecają wszystkim wersję z grafiką. Jakie jest wasze zdanie ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jako iż laptop nie będzie służył do gier czy warto poczekać jeszcze ten miesiąc czy dwa i wtedy dołożyć te 300 do wersji z grafiką mx150? 

Ale dla kogo dla dziewczyny, może czasem np. Simsy 4 lub coś podobnego by odpaliła?

Cytat

Ogólnie praktycznie zdecydowałem się na

Cytat

Dysk rozszerzony na profesjonalnej linii montażowej x-kom

Widzę że ma dokładany dysk SSD zamiast HDD, możesz kupić laptopa + dysk SSD M.2 od Cruciala z 5 letnią gwarancją i osiągami pewnie o 40-50% lepszymi od tych montowanych przez sklepy.

Masz już voucher?

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/1TB/Win10 IPS

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/1TB/Win10 IPS

Crucial 250GB SATA SSD MX500 M.2 2280

Crucial 500GB SATA SSD MX500 M.2 2280

Cytat

Ewentualnie inne-lepsze/ciekawe modele które możecie polecić

Aspire 5 ale będą tylko z grafikami dedykowanymi.

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/1000/Win10 FHD MX130 + dołożyć dysk SSD M.2

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/1000/Win10 FHD MX150 + dołożyć dysk SSD M.2

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/256SSD/Win10 FHD IPS - fabryczny dysk SSD M.2

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256GBSSD/Win10 jest fajny ale trafiają się matryce z dużymi "ulotami światła" i trzeba samodzielnie sprawdzać.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Co do SSD to laptop jest właśnie dla dziewczyny i nie jest przekonana do dokładania dysku w trakcie gwarancji ? u siebie osobiscie zakładałem zaraz po zakupie adata sx8200 bodajże. 

Z grami jest tak że w zasadzie jak będzie chciała pograć to pożyczę jej mój sprzęt jako że mieszkamy razem, więc naprawde ten lapotop nawet tetrisa nie odpali.

Co do vouchera to jestem w trakcie załatwiania numeru seryjnego pogwarancyjnego.

Huawei'a też rozważałem ale właśnie rózne opinie o nim widziałem dlatego raczej sobie odpuszczę.

Jeszcze z nią porozmawiam o tych acerach i może przekonam do wzięcia hdd i dołożenia ssd. 

Dzięki za pomoc ?