damarok Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2019 Jesli mialby ktos chwile, prosilbym o zerkniecie na zestaw i czy w tej cenie bedzie dobrze? https://www.x-kom.pl/lista/kjbh1yfiu Nie chce AMD. Zestaw stricte pod gaming. Nie jestem pewny co do monitora i obudowy. Widelki cenowe sa podobne. Chyba, ze zrezygnuje z tak drogich peryferii i kupic lepsze podzespoly. Co sadzicie? Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Samsung 860 EVO (M.2) to nie jest dysk NVMe (wydajność będzie taka sama jak na SATA) więc szkoda zblokować sobie złącze M.2 na taki dysk - to nie laptop. Samsung 860 EVO 1TB (MZ-76E1T0B/EU) - będzie trochę tańszy. Warto by pomyśleć nad chłodzeniem wodnym zamiast wydawać tyle na Dark Rock Pro. Corsair Hydro Series H105 Corsair Hydro Series H100i PRO RGB / komputronik Fractal Design Celsius S24 Black Cytat Nie jestem pewny co do monitora i obudowy. SilentiumPC Armis AR7 TG SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB Te są większe. Co do monitora najlepiej jak byś kupił z G-sync ale oczywiście są ostro drogie np. AOC AGON AG271QG ? 3800zł za grafikę a to nie jest nawet Ti, co raz mocniej nas doją. Cytuj
damarok Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Okej, dysk zerkne jak wroce z roboty. Z chlodzeniem wodnym nigdy nie mialem do czynienia, nigdy tez w realnym zyciu go nie widzialem, wiec nie wiem czy dam rade to popodlaczac, wymieniac plyny, i co tam sie jeszcze robi. Obudowe tez zerkne jak wroce z pracy :D. Monitor jeszcze jestem w trakcie wybieania. A co do karty graficznej to niestety. Ale okradaja, a okradaja xD. A jakbym do tego budzetu, mogl dolozyc tak z 3000 zl, to lepiej wziac rtx 2080 ti / i9-9 / lepsze peryferia? Edytowane 21 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Cytat wiec nie wiem czy dam rade to popodlaczac Bez problemu AIO podłączysz jak każdy inny cooler. Cytat o lepiej wziac rtx 2080 ti / i9-9 / lepsze peryferia? Ja bym zbalansował biorąc dobry monitor - w niego będziesz się w końcu gapić kilka godzin dziennie. Za kilka miesięcy wyjdą Ryzen 9 3800X z 16 rdzeniami i popyt na intela spadnie ostro. Cytuj
damarok Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Okej, wiec, wymienilem dysk, obudowe i dalem to chlodzenie. https://www.x-kom.pl/lista/xy9r8kqxa Co ile trzeba wymieniac plyny? Bo nie wiem czy dokupic sobie buteleczke 250 ml? Chyba juz koniec udoskonalen i mozna zamawiac. Jesli budzet pozwoli to wezme ten monitor co pisales. Edit. A jakas obudowa, w miare przystepnej cenie, ktora bedzie miala wbudowane "pianki/gabki" wyciszajace? Bo ta chyba nie ma. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Cytat ktora bedzie miala wbudowane "pianki/gabki" Zdejmujesz okno obudowy i da to więcej niż opiankowanie całej. Cytat Co ile trzeba wymieniac plyny? https://support.fractal-design.com/support/solutions/folders/4000022478 Po gwarancji dopiero ? Cytuj
damarok Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Dobra to teraz pytanie z innej beczki. Wzialem jednak usluge montowania, gdyz ja sie nieodwazylem :D. Pytanie moje, (bo jak wiadomo wszyscy jestesmy ludzmi, a bledy to rzecz ludzka) po przyjsciu komputera, bede go zapewne otwierac, co pierw zbadac? Co jest najczesciej popelnianym bledem w skladaniu PC? Jakies wskazowki, bardzo bym prosil? Edytowane 23 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Najpierw to postaw i niech po stoi w mieszkaniu z 2 godziny żeby wilgoć odparowała. Cytat Co jest najczesciej popelnianym bledem w skladaniu PC? To że nie jest przystosowany do tego by go transportować kurierem i to nie tylko w samochodzie ale i na taśmach w sortowni. Cytuj
damarok Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) No niestety innej mozliwosci nie mam. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Ja jedynie proponuję po dociskać przewody idące od zasilacza, bo na pewno lekko się poluzowały. Nie cytuj wpisu tylko daj odpowiedz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi